Program în două schimburi la Serviciul Permise şi programări online – măsurile MAI pentru eliminarea cozilor la DRPCIV

Centrul pentru Eliberarea Permiselor din Pipera va lucra de luni în două schimburi, între orele 7,00 şi 21,00, iar tot de luni va funcţiona un sistem de programări online şi vor fi şi ghişee separate pentru acestea.
Economica.net - vin, 25 nov. 2016, 12:26
Program în două schimburi la Serviciul Permise şi programări online - măsurile MAI pentru eliminarea cozilor la DRPCIV

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a anunţat vineri aceste măsuri care au rezultat în urma discuţiilor pe care demnitarul le-a avut cu prefecţii din Bucureşti şi Ilfov, dar şi cu conducerea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi Direcţiei Generale de Paşapoarte, pentru a identifica soluţiile pentru eliminarea cozilor care se formează la sediul DRPCIV.

‘Pentru aceasta am dispus alocarea imediată, începând de astăzi, a 60 de posturi suplimentare din rezerva Ministerului de Interne, care vor fi alocate 50 la Bucureşti şi 10 la Ilfov şi vor fi ocupate imediat, ca soluţie temporară, prin detaşarea unor lucrători MAI din aparatul central al ministerului. (…) Astăzi, până la ora 16,00, voi avea lista cu persoanele care vor fi detaşate’, a afirmat Tudorache.

El a adăugat că în acest weekend personalul suplimentar va fi instruit la Centrul din Pipera, astfel încât de săptămâna viitoare să poată fi operaţional.

‘Tot din 28 noiembrie, se va trece la un sistem de programare online pentru Bucureşti şi Ilfov, există un astfel de sistem în câteva judeţe din ţară. (…) Am discutat cu prefectul de la Suceava, unde acest sistem este deja implementat şi pe care îl poate pune la dispoziţia prefecturilor Bucureşti şi Ilfov gratuit. Chiar în timp ce discutăm, cineva de la Prefectura Suceava este în drum cu acest soft, care va fi instalat în acest weekend pe calculatoarele de la Centrul din Pipera’, a spus Tudorache.

Potrivit ministrului, pentru aceste programări vor exista ghişee dedicate, separate, astfel încât să nu se suprapună cu cei care îşi iau programarea de la aparatele existente, instalate în Centru.

În context, ministrul a arătat că a cerut ca Prefectura Ilfov să achiziţioneze, în 10 zile, un al doilea aparat care emite bonuri de ordine personalizate, astfel încât să fie eliminaţi intermediarii de la cozi, care le tranzacţionează.

‘Voi monitoriza personal modul în care acest management dinamic al situaţiei va fi făcut în zilele următoare’, a precizat Dragoş Tudorache.

El a făcut un apel către cei care trebuie să-şi ridice permisele să nu mai vină din timpul nopţii la sediul din Pipera, existând de acum suficient timp odată cu introducerea celor două schimburi.

Printre măsurile pe termen mediu, ministrul a arătat că cei care susţin proba practică pentru obţinerea permisului, începând din martie 2017, vor putea să se programeze automat online, de pe calculatorul pe care dau proba teoretică.

O altă măsură pe termen mediu va fi mutarea Direcţiei Generale de Paşapoarte într-un spaţiu special amenajat într-un mall, ceea ce va duce la eliberarea mai multor ghişee de la sediul din Pipera, iar programul lucrătorilor de acolo va reveni la normal.

‘Prezenţa Serviciului Paşapoarte în acelaşi centru cu Serviciul pentru Eliberarea Permiselor îngreunează în sine procesul în acea locaţie. De aceea, am discutat cu cei doi prefecţi, am discutat şi cu conducerea celor două structuri şi, începând din 30 ianuarie, vom muta Serviciul Paşapoarte din Pipera într-unul dintre mall-urile mari din Bucureşti, într-un spaţiu adaptat, după modelul din Cluj şi din Timişoara, care s-a dovedit că funcţionează foarte bine. Asta va permite degajarea în Centrul din Pipera a cel puţin 12 ghişee suplimentare pentru permise şi înmatriculări auto, ceea ce în timp va permite revenirea la un program normal, să ieşim din starea de urgenţă – lucrul în două schimburi – pentru că vom avea aproape o dublare a ghişeelor’, a mai spus Tudorache.

În opinia acestuia, o măsură pentru scurtarea timpilor de aşteptare pentru susţinerea probei practice la examenul de conducere va fi creşterea numărului de examinatori.

‘Pentru aceasta am decis modificarea unui Ordin de ministru care prevedea exclusiv că personalul Direcţiei Permise este cel care poate fi atestat pentru această activitate de examinare, o voi extinde şi la nivelul Poliţiei Rutiere în aşa fel încât să putem suplimenta în mod dinamic, în funcţie de nevoi, numărul examinatorilor şi să aducem termenul la cel mult 30 de zile până când se poate programa o probă practică’, a explicat Tudorache.

El a subliniat că va urmări situaţia zilnic şi are în plan să facă şi vizite inopinate la Centrul din Pipera pentru a vedea cum evoluează lucrurile, iar, în cazul în care vor exista în continuare probleme, ar putea fi luate şi măsuri.

‘Încă nu vor fi schimbaţi din funcţii, dar subliniez ‘încă’. Voi ţine sub observaţie activitatea din perioada următoare. Dacă vor continua să existe derapaje, nu voi ezita’, a afirmat Tudorache, întrebat dacă ia în calcul demiteri în conducerea Direcţiilor Permise şi cea pentru Paşapoarte.

În opinia sa, responsabilitatea pentru aglomeraţia de la centrul din Pipera este a Direcţiei Permise şi Înmatriculări.

‘Am clarificat astăzi între cei doi prefecţi şi conducătorii Direcţiei cine este responsabil din punct de vedere operaţional pentru ce se întâmplă la acel centru. (…) Am clarificat că responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă zi de zi acolo este a Direcţiei Permise şi Înmatriculări din cadrul Ministerului de Interne. E clar că sunt cauze reale, obiective, pentru care s-a ajuns aici, (…) dar şi chestiuni structurale, sistemice, care ţin de aşezarea competenţelor între Instituţia Prefectului şi Direcţia responsabilă pentru Permise şi Înmatriculări. Dar toate aceste cauze sunt irelevante pentru cetăţeni, pentru oamenii care (…) îşi pierd zile de lucru pentru a încheia un act administrativ pe care statul i-l datorează în nişte condiţii decente’, a arătat Tudorache.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...