1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

News

Programul „De-ale noastre" dezvoltat de Metro a ajuns la 100 de producători agricoli

Retailerul german METRO Cash & Carry a reunit peste 100 de agricultori în programul „De-ale noastre". Au ajuns să colaboreze cu mici fermieri din 33 de comunități.

30 iun, 2015 | ECONOMICA.net

METRO Cash & Carry a ajuns cu programul „De-ale noastre", prin care comercializează produse proaspete cultivate de fermierii locali în cadrul unui parteneriat, la 100 de fermieri din 33 de comunităţi, informează un comunicat al companiei.  S-a ajuns astfel de la cinci sortimente de legume din Poiana Mare la un sortiment de 45 de fructe și legume, printre care dovlecel rotund, porumb de fiert, brocoli, conopidă, ardei gras, castraveți cornichon, dovlecel alb, pepene verde etc. "Lansat în anul 2012, programul «De-ale noastre» este primul de acest gen din România, având ca obiectiv principal sprijinirea fermierilor din țară în a practica o agricultură sustenabilă, precum și contribuirea la dezvoltarea economiei locale", a declarat Gilles Roudy, Director General METRO România.

Producătorii care livrează în cadrul programului „De-ale noastre" primesc din partea Metro consultanță referitoare la selecţia soiurilor, perioada optimă de recoltare etc, soluții de colectare, ambalare, precum și monitorizare, distribuție și o piață de desfacere a producției, în magazinele rețelei METRO România.Astfel, legumele și fructele „De-ale noastre" sunt monitorizate în fiecare etapă a producției, din momentul semănatului și până în momentul în care acestea ajung pe rafturile magazinelor.

METRO Cash & Carry România este parte integrantă a METRO Cash & Carry Internaţional şi a fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără magazine în 24 de oraşe. 

Compania a raportat în 2014 o cifră de afaceri de 4.48 miliarde de lei şi pierderi de 1.2 milioane de lei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO