Programul „Rabla”: 378 din cele 3.000 de tichete, repartizate firmelor şi instituţiilor; 105 -la MAI

Un număr de 378 din cele 3.000 de tichete destinate firmelor şi instituţiilor publice în cadrul Programului "Rabla" vor fi repartizate celor 81 de persoane juridice validate până în prezent de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), 105 tichete revenind Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
Economica.net - joi, 25 iul. 2013, 15:36
Programul

AFM a anunţat închiderea primei etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de firme şi instituţii publice în Programul „Rabla” 2013. În această sesiune, 570 de dosare au fost depuse, dintre care 81 au fost acceptate pentru 378 de autovehicule, iar 125 de dosare au fost respinse.

Începând de joi, persoanele juridice care au fost acceptate în program se pot adresa unuia dintre operatorii economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz.

Printre persoanele juridice ale căror dosare au fost acceptate se numără Ministerul Afacerilor Interne care s-a angajat să caseze 105 autovehicule uzate pentru a achiziţiona tot atâtea autovehicule noi cu reducerea de câte 6.500 de lei pentru fiecare maşină.

Un număr de 56 de autovehicule noi vor fi achiziţionate prin „Rabla” de către Ministerul Apărării Naţionale pentru Unitatea Militară 02574 Bucureşti.

Celelalte persoane juridice acceptate până acum în program vor primi mai puţin de 50 de tichete, majoritatea urmând să achiziţioneze cu reducere numai unul sau două autovehicule.

Mai multe tichete vor fi repartizate Ministerului Economiei (14) şi Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian Romatsa RA (11).

Lista persoanelor juridice care au fost acceptate în program, precum şi cea cu cele respinse sunt publicate pe site-ul AFM (www.afm.ro).

Prin Programul „Rabla”, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete valorice pentru persoanele juridice – operatori economice şi instituţii publice.

Pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare de 6.500 de lei a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce dioxid de carbon mai mică de 100g/km şi achiziţionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid, fără a putea fi însă cumulate mai mult de două eco-bonusuri.

Persoanele juridice care au fost respinse, precum şi alte persoane juridice interesate au posibilitatea să întocmească un (nou) dosar de finanţare pe care să-l depună la sediul AFM, în vederea participării la program, până la data de 31 august 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări de construcţie ale Spitalului Regional de Urgenţe (SRU)....
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
Autostrada A2 București – Constanța: CNAIR concesionează spații de servicii pentru stații de încărcare electrice
Autostrada A2 București – Constanța: CNAIR concesionează spații de servicii pentru stații de încărcare electrice
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lansează licitație pentru concesionarea lucrărilor ...