1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Progrese autostrăzi în decembrie 2019: doar Umbrărescu, Trameco şi Astaldi au mişcat în şantier

Sezonul rece a dus la înghețarea majorității șantierelor de autostrăzi, cu excepția a trei dintre ele. Constructorii care au mișcat în șantier luna trecută sunt Umbrărescu, orădenii de la Trameco și italienii de la Astaldi.

16 ian, 2020 | | ECONOMICA.net

Constructorul român Dorinel Umbrărescu a avut cel mai mare progres luna trecută din rândul executanților marilor proiecte de infrastructură de rutieră din România. Astfel, prin firma Sa&Pe Construct a raportat un avans de peste două puncte procentuale pe lotul 1 din al doilea tronson al Drumului Expres Craiova – Pitești. Umbrărescu a executat aproape 4% din lucrările de pe acest lot din "Autostrada Ford" până în decembrie 2019.

Un progres de două puncte procentuale au raportat și orădenii de la Trameco pe mini-lotul lor din Autostrada Transilvania de la granița cu Ungaria. Astfel, lucrările pe lotul Biharia – Borș din A3 au ajuns oficial, luna trecută, la un grad de execuție de 70%. De altfel, toate părțile implicate în dezvoltarea infrastructurii din România estimează că acest segment de 5,35 kilometri va fi dat în trafic anul acesta.

Opiniile privind inaugurarea în 2020 converg și în privința lotului Iernut – Chețani din A3, construit de italienii de la Astaldi. Cu un avans de sub un punct procentual în decembrie, ei au executat peste 85% din lucrările pe acest lot din Autostrada Transilvania.

Progrese autostrăzi decembrie 2019

sursa: CNAIR

Rămâne de văzut care va fi evoluția șantierelor de autostrăzi și în prima lună a anului în curs. Deși condițiile metereologice nu au fost tocmai favorabile, unii constructori au reluat activitatea. Spre exemplu, pasionații de infrastructură au remarcat luna aceasta mobilizare pe lotul Râșnov – Cristian din A3.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO