Proiect de extindere a fostului restaurant Cina, contestat de ONG-uri

Un proiect de extindere a fostului restaurant Cina, pe latura dinspre Ateneul Român, a fost contestat de reprezentnţii unor ONG-uri, luni, în dezbatere publică, la Primăria Capitalei, aceştia arătând că terenul pe care ar urma să fie amplasată construcţia este prevăzut ca spaţiu verde.
Economica.net - lun, 13 ian. 2014, 17:32
Proiect de extindere a fostului restaurant Cina, contestat de ONG-uri

Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) C.A. Rosetti nr. 1 – 3 a fost discutat, luni, într-o întâlnire la Primăria Capitalei, după ce documentul a fost pe site-ul instituţiei în dezbatere publică până pe 7 ianuarie.

Reprezentanţii ONG-urilor prezenţi la întâlnire au reproşat faptul că nu există imagini pentru viitoarea construcţie, care, potrivit PUD-ului, va avea o înălţime de maxim 22 de metri şi va fi realizată în prelungirea clădirii fostului restaurant Cina, monument istoric de categoria B, înspre Ateneul Român, monument istoric de categoria A. În plus, clădirea va fi şi în raza de protecţie a Palatului Regal, un alt monument istoric de categoria A, fiind inclusă şi în zona protejată Calea Victoriei.

Reprezentanţii beneficiarului, SC Bucureşti Turism SA, au spus că proiectul, elaborat timp de doi ani, de specialişti, cuprinde şi o machetă, dar nu au prezenta-o pentru că nu le-a fost încă solicitată.

Arhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a apreciat la rândul său că proiectul „va aduce un beneficiu pentru Piaţa Palatului”.

„Este la distanţă suficientă de Ateneu şi are o înălţime rezonabilă de 22 de metri. Este un proiect care va fi o realizare, care va aduce un beneficiu pentru Piaţa Palatului, care este oricum o piaţă relativ pustie în momentul acesta la anumite ore, pentru că nu are puncte de atracţie”, a spus Pătraşcu.

Reprezentanţii ONG-urilor au mai spus că terenul pe care ar urma să fie amplasată construcţia este prevăzut în Planul Urbanistic General al Municipiului Bucureşti ca spaţiu verde, Pătraşcu arătând în schimb că regulamentul de urbanism al Capitalei prevede în zona respectivă posibilitatea construirii „în cantităţi mai mari decât sunt prevăzute în acest PUD” şi că această zonă era construită înainte de război.

Din parcela de 3.395 de metri pătraţi, ar urma ca spaţiul verde să ocupe 1.205 metri pătraţi, însă ONG-urile au atras atenţia că spaţiul verde pe sol natural va ocupa 686 de metri pătraţi, în timp ce restul de 519 metri pătraţi va fi spaţiu verde creat „pe beton”.

PUD C.A. Rosetti nr. 1 – 3 a primit avizul Direcţiei de Cultură a Municipiului Bucureşti.

PUD-ul urmează să fie supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti iar, după aprobare, este necesară obţinerea autorizaţiei de construcţie, care este eliberată de Primăria Sectorului 1.

Te-ar mai putea interesa și
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării de la Taipei, cu o......
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, ...
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...