1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

News

Proiecte care au fost atacate de prefectul Capitalei ar putea fi abrogate şi revotate de CGMB

O serie de proiecte care au fost atacate de prefectul Capitalei ar putea fi abrogate şi revotate de Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în şedinţa de marţi.

29 sep, 2014 | Agerpres

Hotărârile iniţiale au fost atacate prefectul Bucureştiului pe motiv că au fost adoptate în şedinţe de îndată.

Printre proiectele de hotărâre ce ar putea fi revotate marţi se numără acela care vizează avizarea suprafeţei administrative care va urma să facă parte din aria naturală protejată Parcul natural Văcăreşti localizată pe raza sectorului 4 între Calea Văcăreşti, şoseaua Olteniţei, şoseaua Vitan-Bârzeşti şi Splaiul Dâmboviţei. Suprafaţa ce face obiectul hotărârii are 183 de hectare.

Potrivit proiectului de hotărâre, întrucât în prezent zona lacului Văcăreşti se confruntă cu intervenţii antropice care pot afecta biodiversitatea şi degrada ireversibil capitalul natural, se impune atribuirea statutului de arie naturală protejată care asigură atât conservarea habitatelor şi speciilor naturale importante sub aspect floristic, faunistic, cât şi la menţinerea caracterului peisagistic şi recreativ.

Un alt proiect vizează aprobarea declanşării procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică 'Reabilitarea sistemului rutier şi a liniei de tramvai pe b-dul Liviu Rebreanu'. Suma globală estimată a despăgubirilor este de 7.309.866 de lei.

În aceeaşi situaţie este şi proiectul ce prevede aprobarea transmiterii în folosinţă gratuită pe o perioadă de 15 ani a unui teren de 11.382 mp constituind proprietate privată a Capitalei situat în bulevardul Vasile Milea către Fundaţia Olimpică Română pentru realizarea unui patinoar acoperit şi a unuia descoperit.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO