Proiectele agreate de chinezi şi transporturi – linia de mare viteză şi inelul feroviar al Capitalei

Proiectele finale agreate de partea chineză cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, discutate în cadrul unor întâlniri tehnice, vizează realizarea unei linii feroviare de mare viteză, a inelului feroviar al Capitalei şi terminalele 3 şi 4 din Portul Constanţa, a declarat, miercuri, fostul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu.
Economica.net - mie, 26 feb. 2014, 16:41
Proiectele agreate de chinezi şi transporturi - linia de mare viteză şi inelul feroviar al Capitalei

‘În ceea ce priveşte parteneriatul cu China, am discutat în toate întâlnirile tehnice pe care le-am avut cu reprezentanţii chinezi despre proiectele posibile pe care le pot face şi cele agreate în final sunt linia de mare viteză, inelul feroviar al Capitalei şi terminalele 3 şi 4 din Portul Constanţa’, a spus Mănescu, într-o declaraţie de presă la final de mandat.

Ea a atras atenţia că eventualele parteneriate trebuie făcute în acord cu legislaţia naţională şi europeană în materie de achiziţie privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune şi a contractelor de prestări servicii.

În cursul dimineţii de miercuri, miniştrii liberali Mariana Câmpeanu, Eugen Nicolăescu, Gigel Ştirbu, Ramona Mănescu, Mihai Voicu, Lucia Varga şi Cristian David s-au prezentat la Palatul Victoria, unde şi-au dat demisiile din funcţii, după ce, marţi seară, conducerea PNL a anunţat ieşirea de la guvernare.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, va asigura interimatul la Ministerul Transporturilor.

 

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...