1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

News

Proiectul de GNL Yamal ar putea fi afectat de eventuale noi sancţiuni americane împotriva Rusiei

Realizarea proiectului Yamal Gaze Naturale Lichefiate ar putea fi împiedicată de o eventuală decizie a Statelor Unite de a restricţiona exportul tehnologiilor de vârf către industria rusă, scrie joi agenţia RIA Novosti, citând o declaraţie acordată publicaţiei Financial Times de Yves-Louis Darricarrere, directorul grupului francez Total ce deţine 20% din acţiunile proiectului.

19 iun, 2014 | Agerpres

'Avem nevoie de tehnologii americane, din acest motiv dorim cooperare, nu confruntare', a indicat directorul companiei franceze.

Proiectul prevede construirea unei uzine de lichefiere a gazelor naturale cu o capacitate de 16,5 milioane de tone de GNL (Gaze Naturale Lichefiate) pe an, ce va fi alimentată de zăcământul de la Yuznîi Tambei, un terminal maritim de GNL şi un aeroport la Sabetta (în nord-estul peninsulei ruse Yamal), plus constituirea unei flote de nave metaniere capabile să navigheze în condiţiile din zona arctică. Costul total al proiectului se ridică astfel la 26,9 miliarde de dolari.

Preşedintele companiei Novatek, principalul producător privat de gaze din Rusia, a declarat că deocamdată sancţiunile instituite de statele occidentale împotriva Rusiei pe fondul crizei ucrainene nu au afectat investiţiile în acest proiect. Însă directorul grupului francez menţionat mai sus afirmă ca acest lucru s-ar putea întâmpla dacă eventuale noi sancţiuni occidentale împotriva Rusiei ar viza şi transferul de tehnologie.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO