Proiectul de Lege pentru transpunerea Master Planului de Transport al României va ajunge în Parlament în luna martie

Proiectul de Lege care cuprinde transpunerea Master Planului General de Transport al României este aproape finalizat, iar în cursul lunii martie va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere şi aprobare, astfel încât, la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare să fie aprobată Legea Master Planului în Transporturi, a anunţat, marţi, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, în plenul Senatului.
Economica.net - mar, 16 feb. 2016, 10:33
Proiectul de Lege pentru transpunerea Master Planului de Transport al României va ajunge în Parlament în luna martie

‘Importanţa acestui document pentru viitorul infrastructurii de transport ne-a determinat să îl transpunem într-un proiect de lege care, în acest moment, este aproape finalizat, iar în cursul lunii martie va fi transmis de către Guvern Parlamentului pentru dezbatere şi aprobare. În acest sens, fac un apel direct către dumneavoastră (senatorii – n.r.) pentru a sprijini adoptarea acestei legi. Îmi sunt cunoscute numeroasele luări de poziţii ale membrilor Parlamentului prin care manifestaţi interesul pentru adoptarea şi, mai ales, pentru respectarea acestui Master Plan. De aceea, mizez pe susţinerea dumneavoastră şi a colegilor dumneavoastră deputaţi astfel încât, la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, să avem aprobată Legea Master Planului în Transporturi’, a spus ministrul.

Şeful de la Transporturi a adăugat că s-a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind preluarea de către Ministerul Transporturilor a organismului intermediar pentru gestionarea fondurilor europene, iar Hotărârea de Guvern privind reorganizarea instituţiei se află pe ordinea de zi a şedinţei următoare de Guvern. De asemenea, este în derulare încheierea acordului cu Ministerul Fondurilor Europene pentru colaborarea dintre acest organism intermediar şi Autoritatea de Management al Transporturilor, scrie Agerpres.

Ministerul Transporturilor a preluat organismul intermediar care va permite o gestionare mai bună a fondurilor europene, elaborarea Hotărârii de Guvern fiind ‘pe ultima sută de metri’, în condiţiile în care instituţia şi-a asumat un portofoliu de proiecte prioritare, importante pentru infrastructura României, a anunţat, pe 5 februarie, ministrul de resort, Dan Costescu, după întâlnirea cu premierul Dacian Cioloş.

‘Ne-am asumat o reorganizare a ministerului pentru a fi într-o măsură mai mare pregătit să preia proiectele şi să le implementeze într-un ritm mai rapid, pentru a dezvolta infrastructura ţării. În acest sens, deja s-a preluat organismul intermediar, care ne va permite să gestionăm mai bine fondurile europene. Suntem, practic, pe ultima sută de metri cu Hotărârea de Guvern care va statua această formă de organizare. Ne-am asumat un portofoliu de proiecte prioritare. Evident că noi avem câteva sute în portofoliu, dar am ţinut să scoatem în faţă acest set de proiecte, pentru că pe ele ne vom concentra. Sunt proiecte importante pentru infrastructura României şi le vom urmări pe mai multe niveluri’, preciza Costescu.

Ministrul Transporturilor a subliniat că reorganizarea din minister nu presupune concedieri, ci simplificarea unor structuri decizionale, a unor servicii, însă principala schimbare va fi re-preluarea organismului intermediar pentru administrarea fondurilor europene, care s-a mai aflat în structura ministerului în urmă cu doi ani.

‘Cuvântul acesta, reorganizare, a fost foarte mult folosit pentru concedieri. Nu este cazul. Acum este o reorganizare. Practic, s-au simplificat nişte structuri decizionale, servicii, nu foarte mult, principala schimbare fiind re-preluarea organismului intermediar pentru gestionarea fondurilor europene. Aici sunt schimbările, în zona aceasta ne-am cantonat. Practic, este o dezvoltare, o extensie a ministerului. Nu este ceva nou. Acum doi ani această structură a fost sub minister în altă formă, ca autoritate de management. Acum revine sub formă de organism intermediar, care acoperă 80-90% din funcţiile autorităţii de management de acum doi ani care a fost în minister’, a subliniat ministrul Transporturilor.

Te-ar mai putea interesa și
Noi avertizări de ploi abundente şi vijelii. Iată ce zone sunt vizate de codurile anunțate de ANM
Noi avertizări de ploi abundente şi vijelii. Iată ce zone sunt vizate de codurile anunțate de ANM
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică noi avertizări de ploi abundente şi vijelii şi a instituit Cod portocaliu în partea de est, nord-est şi sud-est a ţării, în timp ce......
Producătorii de ceasuri accelerează spre profiturile garantate de colaborarea cu mărci auto prestigioase
Producătorii de ceasuri accelerează spre profiturile garantate de colaborarea cu mărci auto prestigioase
Colaborările dintre mari case producătoare de ceasuri de lux și mărci auto de prestigiu nu este o noutate, însă în ...
Mașinile electrice nu sunt ușor de vândut pe piața second-hand
Mașinile electrice nu sunt ușor de vândut pe piața second-hand
Odată cu creșterea numărului de mașini electrice aflate în exploatare se majorează și numărul celor disponibile pe ...
Dana Sîntejudean, Director Edenred Central Europe: România a avut o mare deschidere spre digital. Suntem pe ultima sută de metri de a deveni o companie 100% digitală
Dana Sîntejudean, Director Edenred Central Europe: România a avut o mare deschidere spre digital. Suntem pe ultima sută ...
România a avut o mare deschidere spre digitalizare, proces accelerat şi de pandemia de Covid-19, arată Dana Sîntejudean ...