1EUR = 4.8365 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

Proiectul de ordonanţă privind salarizarea bugetarilor, în şedinţa de Guvern de miercuri

Guvernul discută, în şedinţa de miercuri, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016.

08 iun, 2016 | Agerpres

Salarii de bază cuprinse între 4.100 lei și 5.105 lei pentru un medic primar și un medic primar dentist, între 2.036 lei și 2.535 lei pentru un farmacist, între 2.760 lei și 3.437 lei pentru un asistent medical, între 1.896 lei și 3.608 lei pentru un profesor sunt noile salarii propuse, marți, de Guvern angajaților din sănătate și educație. Cuantumul acestor salarii diferă în funcție de specializare, grad și vechime și este completat cu diferite sporuri, conform Profit.ro.

În ultima formă a documentului pregătit de Guvern, un profesor universitar pleacă de la un salariu de bază de 2.991 lei și ajunge la 6.935 lei, iar un asistent universitar pronește de la 2.095 lei și se oprește la 2.762 lei.

Un rector va avea un salariu de bază între 7.662 lei și 8.819 lei, iar un decan va avea între 6.474 lei și 7.662 lei.

Tot miercuri, Executivul ar putea aproba un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor a două victime ale accidentului aviatic produs pe 2 iunie în Republica Moldova.

Pe agenda şedinţei săptămânale se află şi un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, dar şi două informări privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din 2016, respectiv privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase în perioada 24 mai - 6 iunie.

De asemenea, Guvernul va discuta miercuri un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 972/2015 privind aplicarea corecţiilor financiare solicitate de Comisia Europeană asupra cheltuielilor finanţate din cadrul axei prioritare 1 a programului operaţional sectorial 'Creşterea competitivităţii economice'.

În şedinţă, Executivul va lua în discuţie şi un proiect de hotărâre privind repartizarea pe judeţe a sumelor aprobate prin lege pentru finanţarea drepturilor copiilor/elevilor/tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă, precum şi metodologia de alocare a acestor sume unităţilor de învăţământ de masă, pentru anul 2016.

Pe agenda şedinţei se află şi un memorandum cu tema 'Demers al Comisarului pentru politică regională, Corina Creţu, privind situaţia a zece drumuri transfrontaliere, cofinanţate de Uniunea Europeană, amplasate la frontiera dintre România şi Ungaria'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO