Proiectul Nabucco: Autorităţile naţionale de reglementare confirmă prelungirea derogărilor

Autorităţile naţionale de reglementare din Austria, Ungaria, România şi Bulgaria au confirmat, printr-un proiect de decizie, prelungirea actualei derogări acordate Nabucco de la prevederile legislaţiei europene, privind alocarea a 50% din capacitatea de transport către terţe părţi, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai consorţiului, într-un comunicat remis AGERPRES.
Economica.net - mar, 14 mai 2013, 10:17
Proiectul Nabucco: Autorităţile naţionale de reglementare confirmă prelungirea derogărilor

Prelungirea este în conformitate cu estimările privind calendarul de livrări al gazelor din zăcământul Shah Deniz, scrie Agerpres.

Cele patru autorităţi naţionale de reglementare au confirmat, de asemenea, prin această decizie sprijinul pentru cadrul legal şi de reglementare al Nabucco, format din Acordul Interguvernamental Nabucco, Acordurile de Sprijin al Deciziei şi Derogările.

Derogarea de la prevederile actualei legislaţii europene, în conformitate cu care trebuie acordat acces 100% la reţea pentru companiile care nu sunt direct implicate în proiect, poate fi acordată numai în cazul unor proiecte transfrontaliere majore.

Proiectul Nabucco reprezintă cea mai scurtă rută de acces a gazelor naturale de la exploatările din Azerbaidjan către Europa de Sud Est, care facilitează acces direct întregii pieţe din regiunea Balcanilor, cât şi consumatorilor din Italia şi Grecia.

Conducta Nabuco va face conexiunea cu Trans Anatolian Pipline (TANAP), la graniţa turco-bulgară, tranzitând Bulgaria, România şi Ungaria, până la terminalul central-european de redistribuire (HUB) de la Baumbarten, Austria. Via Baumgarten, gazele furnizate prin Nabucco pot alimenta peste 500 de milioane de clienţi din Europa.

Proiectul Nabucco are drept scop diversificarea surselor de aprovizionare cu energie ale Uniunii Europene, prin construirea unui gazoduct care va porni de la Marea Caspică şi va ocoli Rusia. Conducta va avea o lungime de 3.300 de kilometri.

Costul estimat iniţial al lucrărilor era de aproximativ 4,5 miliarde euro, dar din cauza creşterii preţului la petrol şi la oţel, costurile s-au apropiat de 8 miliarde de euro.

Proiectul va fi finanţat, în proporţie de o treime, de acţionari (şi de bănci – două treimi).

Proiectul prevede tranzitarea României, pe o porţiune de 460 de kilometri.

Acţionarii Nabuco sunt OMV (Austria), FGSZ (Ungaria), Transgaz (România), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania).

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...