Proiectul privind înfiinţarea Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, supus dezbaterii publice

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va fi un serviciu public de interes local, cu personalitate juridică, a cărui organigramă prevede 50 de posturi dintre care şase funcţii de conducere, conform proiectului de hotărâre postat pe site-ul Primăriei Capitalei, în vederea dezbaterii publice.
Economica.net - mie, 12 oct. 2016, 13:50
Proiectul privind înfiinţarea Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, supus dezbaterii publice

Instituţia va fi finanţată din subvenţii acordate din bugetul local al municipiului Bucureşti şi din venituri proprii, precum şi, după caz, din fonduri de la bugetul de stat. Sediul central se va afla în clădirea Primăriei Generale de pe Bd-ul Regina Elisabeta.

Obiectul de activitate va fi reducerea riscului seismic al construcţiilor existente în Capitală; elaborarea de programe de acţiuni pentru punerea în siguranţă din punct de vedere seismic a construcţiilor existente; monitorizarea acţiunilor de intervenţie, respectiv: expertizarea tehnică, proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare; programarea, pregătirea, contractarea, urmărirea, executarea, decontarea şi recepţia lucrărilor de intervenţii-consolidări.

Administraţia va avea 50 de posturi – 35 funcţii publice, dintre care şase funcţii publice de conducere, şi 15 funcţii de natură contractuală.

De la data adoptării acestei hotărâri, Serviciul Consolidări din cadrul Direcţiei Investiţii din aparatul de specialitate al primarului general urmează să se desfiinţeze, iar salariaţilor acestuia ‘li se vor aplica prevederile legale existente’, conform proiectului de hotărâre.

Astfel, numărul de posturi al aparatului de specialitate al primarului general ar urma să se reducă de la 1.093 la 1.085. Din raportul de specialitate reiese că salariaţii respectivi vor fi eliberaţi din funcţiile publice deţinute, urmând ca în perioada de preaviz să li se pună la dispoziţie funcţii publice vacante corespunzătoare.

Administraţia ar urma să aibă un director executiv, în subordinea căruia se vor afla: serviciul pentru relaţia cu proprietarii, serviciul tehnic, serviciul achiziţii şi încheiere contracte, serviciul juridic şi de resurse umane, compartimentul administrativ, compartimentul audit public intern, compartimentul control managerial intern, serviciul financiar şi compartimentul rate consolidări.

Serviciul pentru relaţia cu proprietarii va inventaria imobilele care prezintă avarii în urma acţiunilor seismice, în baza informaţiilor solicitate de la direcţiile de taxe şi impozite locale ale primăriilor de sector şi instituţiilor de administrare a clădirilor proprietate de stat. De asemenea, va notifica în scris proprietarii privind obligaţiile ce le revin, potrivit prevederilor legale pentru reducerea riscului seismic, şi va asigura o permanentă legătură cu asociaţiile de proprietari în vederea aprobării deciziei de intervenţie, consolidare. Totodată, va asigura perfectarea documentelor în vederea constituirii asociaţiei contractante şi va încheia contractele de restituire a sumelor transferate de la bugetul de stat pentru execuţia lucrărilor de consolidare.

Serviciul tehnic va monitoriza acţiunile de intervenţie (expertizare tehnică, proiectare şi execuţie a lucrărilor de consolidare), va întocmi liste de priorităţi în vederea stabilirii necesarului de fonduri, va pregăti şi întocmi documentele în vederea avizării şi aprobării proiectelor, va verifica lucrările din punct de vedere al încadrării în preţurile de ofertă în vederea decontării, va urmări realizarea lucrărilor din punct vedere tehnic. De asemenea, va solicita executantului, după caz, sistarea execuţiei, demolarea sau refacerea lucrărilor executate necorespunzător.

Serviciul achiziţii va organiza procedurile de atribuire a contractelor de achiziţii publice de lucrări de investiţii, de achiziţie de servicii şi de furnizare de bunuri, procedurile de selecţie şi contractare pentru execuţia lucrărilor.

Compartimentul rate consolidări va încasa ratele din contractele pentru finanţarea cheltuielilor privind executarea lucrărilor de consolidare. Compartimentul audit public intern va asigura evaluarea sistemelor de management şi control la nivelul întregii structuri organizatorice a administraţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanța, va pune la......
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru economie pot fi uriașe
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru ...
Anul 2024 se anunță unul bun pentru destinațiile de vârf din sudul continentului, susținând economiile Spaniei, Portugaliei ...
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 care s-a desfășurat astăzi, Markus Kamieth a fost numit preşedinte ...