1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Proiectul privind reducerea CAS va fi luni pe ordinea de zi - Zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că proiectul pentru reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator va fi dezbătut luni în sesiunea ordinară a Camerei, motivând că nu a convocat plenul săptămâna aceasta din motive financiare.

27 aug, 2014 | Agerpres

'Dacă eu primeam astăzi proiectul de lege şi convocam Biroul Permanent, trebuia să dau cel puţin 24 de ore pentru amendamente Opoziţiei. Întotdeauna Opoziţia când a fost la guvernare, colegii de la ACL au dat minim 24 de ore pentru depunerea amendamentelor şi pentru avizele de la comisiile de specialitate. Comisia de fond începea dezbaterea mâine. Ea putea să ţină o zi, putea să ţină două zile. Eu nu am această putere. Eu pot să distribui împreună cu Biroul Permanent comisiei şi să-i dau un termen de 24 de ore sau de 48 de ore. Asta înseamnă să convoc joi Parlamentul, adică mâine. Dacă mâine nu aveam cvorum, amânam pentru vineri, dacă vineri nu aveam cvorum, chemam luni şi atunci am zis pentru patru zile resursele financiare pe care le cheltuim din Camera Deputaţilor, plus că nu ştim care sunt grupurile care vin - am văzut că la Senat ACL a chiulit - şi atunci am luat o decizie care mie mi se pare corectă: dezbatem luni în sesiunea ordinară, pentru că dacă se întâlneau la începutul lunii august, eu convocam într-o săptămână automat Biroul Permanent', a afirmat Zgonea, înainte de a participa la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Româneşti.

El a susţinut că la dezbaterea privind reducerea CAS nu a existat consens între liderii grupurilor parlamentare, subliniind că el nu-şi poate permite să fie plătit din bani publici transportul parlamentarilor şi să se constate că nu există cvorum.

'Atributul de convocare aparţine comitetului liderilor grupurilor care cere Biroului Permanent convocarea plenului Camerei Deputaţilor. Din punctul meu de vedere, eu îl convocam şi ieri, dar marţi mi-a fost trimis acest proiect. Calculul simplu pe regulamentul Camerei Deputaţilor arată că cel puţin două zile trebuia să pun la dispoziţia grupurilor şi la comisie pentru a face raportul. Asta însemna că cel mai devreme joi după-amiază sau vineri convocam. Pentru o zi am considerat că este oportun să ne vedem pe 1 septembrie. Nu cred că este o supărare', a arătat preşedintele Camerei.

Zgonea a mai afirmat că de mai multe ori Opoziţia a convocat conducerea Parlamentului şi nu s-a prezentat la şedinţă, astfel încât nu mai are încredere în aceşti parlamentari.

'La 1 septembrie (n.r. - proiectul) va fi pus pe ordinea de zi. Voi cere ca până miercuri să fie dezbătut şi votat de plenul Camerei Deputaţilor', a adăugat el.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO