Proiectul rezidenţial iniţiat de mama şi sora lui Cristi Borcea, aprobat în Consiliul General

Consiliul General al Municipiului București a avizat proiectul imobiliar care vizează construirea unor blocuri de 14 etaje pe malul Lacului Tei, lângă Romsilva, pe un teren de peste 26.400 mp, despre care Economica.net scria acum câteva zile că va intra la aprobare. Inițiatorii Planului Urbanistic Zonal sunt Elena Borcea, mama lui Cristi Borcea, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo, și Violeta Călin, sora lui Cristian Borcea.
Economica.net - mie, 04 mart. 2020, 05:37
Proiectul rezidenţial iniţiat de mama şi sora lui Cristi Borcea, aprobat în Consiliul General

Potrivit avizului de urbanism, proprietarii doresc să construiască un ansamblu rezidențial cu blocuri de 14 etaje, construcțiile urmând să ocupe 45% din teren. Blocurile vor fi construite la o distanță de 30 m față de malul lacului. Ansamblul va avea 30% spațiu verde.

Proiectul va avea, conform documentelor studiate de Economica.net un POT de 45% și un CUT de 3,6. Înălțimea maximă a blocurilor ce vor fi dezvoltate va fi de 52,6 metri și două subsoluri destinate, probabil, parcărilor.

De altfel, Cristian Borcea și Violeta Călin apar în dosarul retrocedărilor, în care a fost inculpat fostul primar al Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onțanu. Acesta din urmă a fost judecat, însă instanța a decis, în 2017, încetarea procesului penal, întrucât a intervenit prescripția generală a răspunderii penale. Decizie contestată de procurorii DNA, iar dosarul se află, încă, pe rol.

Unul dintre terenurile care au fost retrocedate a fost chiar cel pe care acum se dorește construirea ansamblului rezidențial cu blocuri de 14 etaje.

În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în dosarul transferurilor. Acesta a fost eliberat condiţionat pe 2 iulie 2018, însă s-a reîntors în penitenciar pe 8 februarie 2019, după ce a fost condamnat în dosarul retrocedărilor de terenuri din Constanţa, Mamaia, dosar în care fostul primar Radu Mazăre a primit nouă ani închisoare. În cel de-al doilea dosar, Borcea a fost condamnat definitiv la cinci ani închisoare cu executare.
 
 
Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară că lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar că acestea nu sunt la nivelul la care se aştepta, menţionând în acest sens că "nu există......
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi mai gravă
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi ...
Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea ...
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri”
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate ...
În timpul luptelor duse în decembrie 1989 în zona Otopeni între diferite detaşamente militare cărora li se comunicase ...
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Instabilitatea pieței construcților se menține și la această oră, find provocată predominant de scumpirea tuturor ...