1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Imobiliare

Proprietarii Ciclop încearcă să vândă clădirea cu 10 milioane de euro

Moştenitorii familiei Bragadiru, una dintre cele mai înstărite în România de dinaintea celui de-al doilea război mondial, au scos la vânzare clădirea Ciclop de pe bulevardul Magheru. Potrivit site-ului agenție imobiliare Esop, prețul solicitat e de 10 milioane de euro.

23 iul, 2019 | | ECONOMICA.net

Inițial, proprietarii solicitau 18 milioane de euro pe Ciclop, blocul Scala, alăturat și jumătate din Hotelul Ambasador, dar se pare că au decis să vândă separat cele trei proprietăți.

Garajul “Auto Palace Ciclop”, a apărut în 1928, și avea sa influențeze decisiv felul în care arăta Magheru cel mai modern bulevard al vremii din Capitală. În perioada construcției garajului, familia Bragadiru era a doua ca avuție din România, după Cantacuzino.

Imobilul are șase etaje și o suprafață construită de 16.168 mp.

După o dispută în instanță care s-a întins pe mai multi ani, urmașii lui Dumitru Bragadiru (1842-1915), afaceristul care ridicase în 1928 garajul Ciclop, din Piața Romană, au reintrat în 2016 în posesia imensei proprietăți.

Garajul a fost prima parcare supraetajată din România și primul imobil din Europa construit cu sistem anti-seismic pe role. Cei șase moștenitori ai lui Dumitru Bragadiru mai dețin și clădirea cinematografului Scala și Palatul Bragadiru.

Și celebrul magazin București este în transformare după ce a fost cumpărat la finalul anului 2013 de doi investitori olan­dezi - Heinen Gerard şi Baakman Johannes Jozefus Ma­ria - cu peste 4 milioane de euro de la moştenitorii familiei Bu­nescu, cea care a fondat magazinul în urmă cu aproape un secol,

Magazinul București se va transforma în clădire mixtă, preponderent de birouri și este acum în pline operațiuni de modificare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO