Proprietarul Christian Tour şi grecii de la Orange2Fly au lansat compania aeriană Animawings şi aşteaptă 300.000 de pasageri anul acesta

Memento Group, proprietarul Christian Tour, și operatorul aerian grec Orange2Fly au lansat compania de chartere Animawings. Compania va deveni operațională de la 1 mai și va efectua zboruri charter de leisure în jurul Mării Mediterane și până la Dubai sau Abu Dhabi. Animawings va folosi la început două Airbus 320 cu 180 de locuri din flota de patru a Orange2Fly.
Economica.net - joi, 16 ian. 2020, 11:11
Proprietarul Christian Tour şi grecii de la Orange2Fly au lansat compania aeriană Animawings şi aşteaptă 300.000 de pasageri anul acesta

„Cred că era nevoie de o companie de chartere. Venim în întâmpinarea companiilor de turism și nu numai, cu două Airbus 320 cu 180 de locuri și o echipă experimentată, care a lucrat la companii aeriene din România și nu numai”, spune Antonio Stoian, CEO al Animawings. 

Potrivit oficialilor companiei, aceasta așteaptă certificatul de operator pe 15 martie, dar și în cazul unei întârzieri va putea funcționa din 1 mai, pe baza licențelor din Grecia deținute de Orange2Fly.

Oficialii companiei mizează pe circa 4.000 de ore de zbor și 300.000 de pasageri în 2020, urmând să ajungă la un milion de pasageri transportați în 2024. 

Potrivit lui Antonio Stoian compania aeriană va deservi operatori de turism precum TUI TravelCenter, Dertour, Prestige Tour, Christian Tour.

Noul oerator aerian are, însă, planuri de extindere, vrea să ajungă la cinci avioane în următorii ani şi nu se vor limita doar la zona de chartere, aceasta fiind văzută doar ca o primă etapă. 

Politica de bagaje a Animawings

Politica de bagaje a companiei include un bagaj gratuit de 23 de kilograme la cală și unul de mana de zece kilograme.

În ceea ce privește compania greacă Orange2Fly, a fost fondată în 2015, și e are o flotă formată din patru ani, dintre care două vor fi utilizate de Animawings, iar acum e pe cale să cumpere un al cincilea avion Airbus 320.

Proprietarul companiei, omul de afaceri grec Pantelis Sofianos e activ pe piața românească din 1988, iar Orange2Fly are baza în Otopeni.

Antreprenorul grec e activ pe piața medicinei, şi a vândut în 2016 grupul International Healthcare Systems (IHS), o divizie a grupului privat Sofmedica, o afacere aflată în portofoliul familiei greceşti Sofianos.

Acţionarii IHS erau Georgios Sofianos, directorul general al companiei, cu 50% din acţiuni, Sofianou Aikaterini Argyro (30%) şi Sofianos Pantelis (20%), conform ultimelor date disponibile. Sofmedica are operaţiuni pe pieţele de servicii medicale din regiune precum Grecia, Cipru, România şi Bulgaria.

Suedezii de la Diaverum a anunțat achiziția celor 15 centre de dializă ale International Healthcare Systems (IHS) din România, ceea ce îi dublează afacerea din România și îi oferă operatorului acces la poziția a doua pe piața de profil, în spatele companiei germane Fresenius, principalul său concurent la nivel global.

Te-ar mai putea interesa și
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Vânzările de locuinţe în Turcia au urcat în aprilie cu 38,8%, la 133.058, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate marţi de Institutul de Statistică, ruşii fiind......
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele din România pot să fie o investiție promițătoare
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele ...
Omul de faceri Ion Țiriac continuă investițiile în imobiliare și plănuiește sute de apartamente pe terenurile pe care ...
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul urmează aprobe în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, cadrul legal pentru implementarea ...
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Grupul bancar francez Societe Generale a anunţat marţi că Frederic Oudea (foto), directorul său general din 2008, nu ...