Proprietarul cora România caută partener internaţional pentru proiectul din Braşov

Grupul francez Louis Delhaize, care deţine reţeaua de hipermarketuri cora din România, caută partener la nivel internaţional împreună cu care să dezvolte conceptul proiectului din Braşov.
Economica.net - lun, 11 nov. 2013, 16:31
Proprietarul cora România caută partener internaţional pentru proiectul din Braşov

„În România, proiectul prioritar este cora Braşov, unde cora România a achiziționat un teren într-o locație excelentă. La Braşov, dorim un proiect inovator pentru cora, iar în acest moment desfăşurăm o selecție internațională pentru a alege cel mai potrivit partener, cu experiență pe proiecte complexe aşa cum este cora Braşov, alături de care să dezvoltăm conceptul. Consultantul pentru selecția internațională este DTZ Echinox”, a declarat, într-un comunicat, noul director imobiliar al Louis Delhaize, Charles de Jerphanion.

Cristian Ustinescu, Investment Director companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, spune că au fost primite primele oferte din partea potenţialilor parteneri.

„Procesul este în plină derulare, au fost primite primele oferte din partea potenţialilor parteneri, iar reacţia acestora dovedeşte un interes mare, ceea ce demonstrează calitatea partenerului cora şi a locaţiei”, a declarat Ustinescu pentru MEDIAFAX.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, pe terenul deţinut de cora România va fi construit un centru comercial, care va include o galerie şi săli multifuncţionale şi de expoziţii, birouri şi un hotel, dar şi spaţii verzi, parcări şi alei pietonale.

cora România a cumpărat în 2010 terenul fostei platforme Hidromecanica 1 Braşov, cu o suprafaţă de aproximativ 40.000 de metri pătraţi, situat în Centrul Civic din municipiu, pentru 54 de milioane lei (circa 13 milioane euro).

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a anunţat anul trecut că împreună cu ING şi Rabobank acordă un împrumut sindicalizat de până la 210 milioane de euro grupului Louis Delhaize pentru construirea de hipermarketuri Cora în România.

În prezent, cora România deţine o reţea de 12 hipermarketuri, atât în centre comerciale proprii, cât şi în spații închiriate, dintre care patru în Bucureşti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului şi Sun Plaza) şi opt în provincie, la Ploieşti, Cluj Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanța şi Bacău.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...