Proprietarul cora România caută partener internaţional pentru proiectul din Braşov

Grupul francez Louis Delhaize, care deţine reţeaua de hipermarketuri cora din România, caută partener la nivel internaţional împreună cu care să dezvolte conceptul proiectului din Braşov.
Economica.net - lun, 11 nov. 2013, 16:31
Proprietarul cora România caută partener internaţional pentru proiectul din Braşov

„În România, proiectul prioritar este cora Braşov, unde cora România a achiziționat un teren într-o locație excelentă. La Braşov, dorim un proiect inovator pentru cora, iar în acest moment desfăşurăm o selecție internațională pentru a alege cel mai potrivit partener, cu experiență pe proiecte complexe aşa cum este cora Braşov, alături de care să dezvoltăm conceptul. Consultantul pentru selecția internațională este DTZ Echinox”, a declarat, într-un comunicat, noul director imobiliar al Louis Delhaize, Charles de Jerphanion.

Cristian Ustinescu, Investment Director companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, spune că au fost primite primele oferte din partea potenţialilor parteneri.

„Procesul este în plină derulare, au fost primite primele oferte din partea potenţialilor parteneri, iar reacţia acestora dovedeşte un interes mare, ceea ce demonstrează calitatea partenerului cora şi a locaţiei”, a declarat Ustinescu pentru MEDIAFAX.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, pe terenul deţinut de cora România va fi construit un centru comercial, care va include o galerie şi săli multifuncţionale şi de expoziţii, birouri şi un hotel, dar şi spaţii verzi, parcări şi alei pietonale.

cora România a cumpărat în 2010 terenul fostei platforme Hidromecanica 1 Braşov, cu o suprafaţă de aproximativ 40.000 de metri pătraţi, situat în Centrul Civic din municipiu, pentru 54 de milioane lei (circa 13 milioane euro).

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a anunţat anul trecut că împreună cu ING şi Rabobank acordă un împrumut sindicalizat de până la 210 milioane de euro grupului Louis Delhaize pentru construirea de hipermarketuri Cora în România.

În prezent, cora România deţine o reţea de 12 hipermarketuri, atât în centre comerciale proprii, cât şi în spații închiriate, dintre care patru în Bucureşti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului şi Sun Plaza) şi opt în provincie, la Ploieşti, Cluj Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanța şi Bacău.

Te-ar mai putea interesa și
Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite în timpul bombardamentelor ruse asupra localității ucrainene Severodoneţk
Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite în timpul bombardamentelor ruse asupra localității ucrainene ...
Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite joi în bombardamente ruse intense asupra oraşului Severodoneţk, în estul Ucrainei, deja aproape încercuit de forţele Moscovei, a......
Exporturile ucrainene de cereale s-au prăbușit până la o treime în luna mai
Exporturile ucrainene de cereale s-au prăbușit până la o treime în luna mai
Ucraina a exportat de la începutul lunii mai 643.000 de tone de cereale, un nivel considerabil mai scăzut decât în perioada ...
Bill Gates va deschide un hotel de lux la Vatican. Costul de cazare va fi de minim 490 de euro pe noapte
Bill Gates va deschide un hotel de lux la Vatican. Costul de cazare va fi de minim 490 de euro pe noapte
Bill Gates va deschide un hotel de lux la Vatican. Planul de afaceri este ambiţios: 64 de camere, 11 apartamente şi 2 apartamente ...
Eurostat: Numărul emigranților ilegali aflați pe teritoriul UE a crescut cu 22% în 2021
Eurostat: Numărul emigranților ilegali aflați pe teritoriul UE a crescut cu 22% în 2021
Numărul persoanelor aflate în situaţie ilegală în Uniunea Europeană a crescut cu 22%, ajungând la aproape 700.000 ...