1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Proprietarul P3, GIC, fondul suveran al statului Singapore, a preluat un portofoliu de 33 de proprietăţi logistice în Germania

P3 Logistic Parks (P3), investitor, proprietar, dezvoltator si manager pe termen lung de proprietăți logistice europene deținut în întregime de GIC, fondul suveran al statului Singapore, cu prezenţă şi pe piaţa românească, a semnat un acord pentru achiziționarea portofoliului de proprietăți imobiliare logistice (“Matrix”) în Germania.

29 oct, 2020 | ECONOMICA.net

Acoperind o suprafață de peste 650.000 de mp, portofoliul Matrix cuprinde 33 de active logistice de retail amplasate în locații urbane premium din marile orașe germane, incluzând Berlin, Dortmund, Nuremberg, Hamburg, Hanovra, Cologne, Dresda și Leipzig. 

Această tranzacție vine la nici 12 luni de la achiziționarea portofolilui Maximus care cuprinde 28 de active localizate în centre logistice cheie din Europa.

“Creșterea înregistrată de comerțul electronic și evoluția lanțului de aprovizionare din zona de retail sunt motorul pieței imobiliare comerciale. Apreciem segmentul de retail ca fiind o parte importantă a lanțului de aprovizionare și deci a întregului sector logistic. Această achiziție este una din cele mai importante investiții ale anului din sectorul imobiliar din Europa și una din cele mai mari din Germania. Reflectă strategia noastră vizionară de a face investiții care să ne susțină dezvoltarea viitoare și creșterea cotei pe piața pan-europeană. Cu sprijinul proprietarului nostru, GIC, prospectăm în mod activ piața și vizăm investiții viitoare care să ne poziționeze printre cei mai mari dezvoltatori și manageri de proprietăți logistice din Europa”, spune Otis Spencer, Chief Investment Officer, P3 Logistic Parks.

Portofoliul german va fi gestionat de P3, iar cel mai probabil achiziția va fi finalizată în al patrulea trimestru din 2020, după îndeplinirea condițiilor necesare de închidere a tranzacției și a tuturor aprobărilor reglementare impuse în acest caz.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO