1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

News

Contrabanda cu alcool şi tutun, consumul de droguri şi prostituţia au contribuit cu 0,3% la PIB, în T1 - INS

Activităţile ilegale reprezentate prin contrabanda cu alcool şi tutun, consumul de droguri şi prostituţie au contribuit aproximativ cu 0,3% la formarea PIB, în primul trimestru din acest an, a declarat, vineri, Adriana Ciuchea, director general Direcţia de conturi naţionale şi sinteze macroeconomice în cadrul Institutului Naţional de Statistică (INS).

05 iun, 2015 | Agerpres

'Activităţile ilegale reprezentate prin contrabanda cu alcool şi tutun, consumul de droguri şi prostituţie reprezintă în trimestrul 1 2015 aproximativ 0,3% din PIB. Ponderea mai mare în cadrul acestora o are contrabanda cu alcool şi tutun care este de 0,17% din PIB, după care drogurile - 0,13% şi prostituţia - 0,03%', a spus directorul INS.

În ceea ce priveşte sectorul cercetării şi dezvoltării, ea a precizat că în România 'din păcate nu are o pondere foarte mare în PIB, respectiv în jur de 0,4%, în alte ţări ajungând şi la câteva procente', scrie Agerpres.

Potrivit datelor provizorii publicate vineri, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 4,3% pe seria brută, în primul trimestru din 2014 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. PIB nominal se ridica la peste 139,2 miliarde lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO