1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

Prosus oferă 6,3 miliarde de dolari pentru platforma de livrări de mâncare online Just Eat

Conglomeratul olandez Prosus a făcut o ofertă nesolicitată de 6,3 miliarde de dolari (4,9 miliarde de lire sterline) în numerar pentru platforma de livrări de mâncare online Just Eat Plc din Marea Britanie, încercând să surclaseze oferta finanţată exclusiv prin acţiuni de la Takeaway.com, transmite Reuters.

22 oct, 2019 | Agerpres

Oferta reprezintă prima mişcare semnificativă a directorului general Bob van Dijk de la listarea Prosus, care a avut loc luna trecută, creând o firmă tehnică europeană cu o capitalizare de piaţă 120 de miliarde de dolari, în principal datorită participaţiei sale de 31% în gigantul chinez Tencent.

În iulie, platforma olandeză de livrări de mâncare online Takeaway.com a informat că este în negocieri pentru preluarea rivalei britanice Just Eat.

Van Dijk a declarat că oferta este în valoare de 4,9 miliarde de lire sterline, o primă de 20% faţă de oferta Takeaway, de 594 penny pe acţiune, pe baza preţului de la închiderea şedinţei bursiere de luni, dar la nivelul de 710 penny încă este sub oferta iniţială de 731 penny a Takeaway.

Din iulie, acţiunile Takeaway s-au depreciat cu 15%.

Şeful Prosus a declarat că nu a reuşit să ajungă la un acord în timpul negocierilor cu Board-ul Just Eat şi de aceea a făcut anunţul pentru a da acţionarilor oportunitatea de a lua în considerare oferta mai mare.

Reprezentanţii Just Eat au apreciat că oferta Prosus "subevaluează semnificativ" compania şi de aceea Board-ul a respins-o în unanimitate.

Analiştii susţin că acum se conturează un război al ofertelor pentru Just Eat între cele două companii olandeze.

Marţi, acţiunile Takeaway au urcat cu 4,4%, la 74,05 euro, în timp ce titlurile Just Eat au înregistrat un avans de 24,3%, la 733 penny, peste preţul ofertei Prosus.

Prosus este o companie desprinsă din grupul sud-african Naspers, din care face parte şi eMAG. Marţi, acţiunile Prosus au urcat cu 0,4%.
Compania deţine deja participaţii în diverse platforme de livrări de mâncare online, inclusiv Delivery Hero, iFood (America Latină) şi Swiggy (India).

Takeaway şi Delivery Hero sunt prezente şi în România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO