Protest al transportatorilor şi reprezentanţilor service-urilor auto la Parlament: Se cere demisia lui Negriţoiu

Aproximativ 350 de transportatori, şoferi şi reprezentanţi ai service-urilor auto protestează miercuri, de la ora 10,15, în faţa Palatului Parlamentului cerând demiterea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, şi legiferarea de urgenţă a Corpului Experţilor şi Evaluatorilor Tehnici Independenţi (CEETAR).
Economica.net - mie, 29 apr. 2015, 08:52
Protest al transportatorilor şi reprezentanţilor service-urilor auto la Parlament: Se cere demisia lui Negriţoiu

Printre revendicări se numără şi abrogarea normei recent adoptate de ASF privind reclamaţiile, precum şi abrogarea Normei RCA care reduce valoarea despăgubirilor cu 30-50% în cazul daunelor majore, scrie Agerpres.

Citeşte şi De unde vine falimentul asigurărilor: un far „costă” la service 7.000 de euro

Monopolul care va scumpi RCA. Service-urile vor „taxă de corectitudine”

Protestatarii scandează lozinci precum ”Negriţoiu nu uita, RCA e şpaga ta!”, ‘Demisia, demisia!’, ‘Vrem experţi independenţi’, ‘Lasă-ne, lasă-ne, Negriţoiu, lasă-ne!’ şi ‘ASF, ASF, o mare mizerie’, ‘Incompetenţa şi corupţia conduc instituţia!’, ‘Astra şi Carpatica sida şi ebola!’, ‘ASF ai sugrumat un popor asigurat!’, ‘Prima RCA, plata mafia!’, ‘V-am votat să ne apăraţi, nu să ne furaţi!’ sau ‘Vrem o ţară ca afară!’.

‘La acţiunea de protest de azi (miercuri – n. r.) participă în jur de 350 de persoane. Avem mai multe revendicări: prima este legiferarea de urgenţă a proiectului de lege privind constituirea şi funcţionarea Corpului Experţilor Tehnici Independenţi, un corp al experţilor care există şi funcţionează cu succes în Europa de peste 15 ani, un proiect european care rezolvă 70% dintre problemele actuale cu care se confruntă asiguraţii CASCO sau păgubiţii RCA. De asemenea, solicităm de urgenţă demiterea preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, pe care îl considerăm cel mai nociv preşedinte pe care l-a avut piaţa de asigurări. Solicităm, de asemenea, abrogarea normei RCA, care este o normă nocivă pentru păgubiţi. De la 1 ianuarie 2015, de când a intrat în vigoare această normă, păgubiţii RCA primesc mai puţin cu 30-50%, în cazul daunelor totale. De asemenea, solicităm abrogarea normei privind reclamaţiile, o normă care protejează interesele asigurătorilor şi nu ale păgubiţilor’, a declarat preşedintele ASSAI, Cristian Muntean.

Acţiunea de protest din faţa Palatului Parlamentului este programată să continue la sediul Autorităţii de Supraveghere Financiară începând cu ora 12,00.

Te-ar mai putea interesa și
DIICOT a clasat partea din dosarul Romgaz care-l viza pe Varujan Vosganian – Surse Agerpres
DIICOT a clasat partea din dosarul Romgaz care-l viza pe Varujan Vosganian – Surse Agerpres
Procurorii DIICOT au clasat partea din dosarul Romgaz care îl viza pe fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional......
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania speră să atragă în acest an până la 45 de milioane de turişti străini, adică jumătate faţă de numărul ...
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Combinatul Donalam din Călărași a anunțat miercuri că începe să facă angajări în condițiile în care sectorul ...
Pandemia a împins vânzătorii în online: 46% dintre retailerii din România au vândut mai mult pe internet faţă de anii precedenţi
Pandemia a împins vânzătorii în online: 46% dintre retailerii din România au vândut mai mult pe internet faţă de ...
Pandemia de COVID-19 a adus în prim plan rolul special pe care ecommerce-ul îl joacă în această perioadă. Efectele ...