Protest al transportatorilor şi reprezentanţilor service-urilor auto la Parlament: Se cere demisia lui Negriţoiu

Aproximativ 350 de transportatori, şoferi şi reprezentanţi ai service-urilor auto protestează miercuri, de la ora 10,15, în faţa Palatului Parlamentului cerând demiterea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, şi legiferarea de urgenţă a Corpului Experţilor şi Evaluatorilor Tehnici Independenţi (CEETAR).
Economica.net - mie, 29 apr. 2015, 08:52
Protest al transportatorilor şi reprezentanţilor service-urilor auto la Parlament: Se cere demisia lui Negriţoiu

Printre revendicări se numără şi abrogarea normei recent adoptate de ASF privind reclamaţiile, precum şi abrogarea Normei RCA care reduce valoarea despăgubirilor cu 30-50% în cazul daunelor majore, scrie Agerpres.

Citeşte şi De unde vine falimentul asigurărilor: un far „costă” la service 7.000 de euro

Monopolul care va scumpi RCA. Service-urile vor „taxă de corectitudine”

Protestatarii scandează lozinci precum ”Negriţoiu nu uita, RCA e şpaga ta!”, ‘Demisia, demisia!’, ‘Vrem experţi independenţi’, ‘Lasă-ne, lasă-ne, Negriţoiu, lasă-ne!’ şi ‘ASF, ASF, o mare mizerie’, ‘Incompetenţa şi corupţia conduc instituţia!’, ‘Astra şi Carpatica sida şi ebola!’, ‘ASF ai sugrumat un popor asigurat!’, ‘Prima RCA, plata mafia!’, ‘V-am votat să ne apăraţi, nu să ne furaţi!’ sau ‘Vrem o ţară ca afară!’.

‘La acţiunea de protest de azi (miercuri – n. r.) participă în jur de 350 de persoane. Avem mai multe revendicări: prima este legiferarea de urgenţă a proiectului de lege privind constituirea şi funcţionarea Corpului Experţilor Tehnici Independenţi, un corp al experţilor care există şi funcţionează cu succes în Europa de peste 15 ani, un proiect european care rezolvă 70% dintre problemele actuale cu care se confruntă asiguraţii CASCO sau păgubiţii RCA. De asemenea, solicităm de urgenţă demiterea preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, pe care îl considerăm cel mai nociv preşedinte pe care l-a avut piaţa de asigurări. Solicităm, de asemenea, abrogarea normei RCA, care este o normă nocivă pentru păgubiţi. De la 1 ianuarie 2015, de când a intrat în vigoare această normă, păgubiţii RCA primesc mai puţin cu 30-50%, în cazul daunelor totale. De asemenea, solicităm abrogarea normei privind reclamaţiile, o normă care protejează interesele asigurătorilor şi nu ale păgubiţilor’, a declarat preşedintele ASSAI, Cristian Muntean.

Acţiunea de protest din faţa Palatului Parlamentului este programată să continue la sediul Autorităţii de Supraveghere Financiară începând cu ora 12,00.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – Sondaj
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – ...
Candidata partidului conservator Les Républicains, Valérie Pécresse, urca la 20% din intenţiile de vot în primul tur ...
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate (motivare)
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate ...
Din declaraţiile inculpaţilor în dosarul instrumentat de DIICOT Ploieşti privind operaţiuni de ecologizare executate ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Euro a început ziua aproape de cursul anunţat ieri de BNR. Dolarul scade la 4,38 lei.