1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

News

Protest diaspora. Jandarmeria avertizează că şi sâmbătă pot apărea persoane agresive la manifestaţie

Jandarmeria Română a anunţat că şi la protestele anunţate pentru sâmbătă seară pot apărea persoane agresive, care să încerce deturnarea manifestaţiei. 

11 aug, 2018 | ECONOMICA.net

"Protestatarii paşnici să se delimiteze de cei violenţi, să facă un pas în spate pentru că şi aseară au fost folosiţi ca scut de protecţie de huliganii din spatele lor", a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, citat de news.ro.

Potrivit acestuia, vineri seară, 452 de persoane au fost asistate medical, iar 70 dintre ele au fost transportate la spital, între acestea fiind şi 11 jandarmi.

La rândul său, purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a afirmat că "autorităţile nu vor tolera astfel de atitudini şi nu vor sta pasive. Ne-am stabilit efectivul pentru a interveni gradual, în raport de violenţe". 

El susţine că intervenţia Jandarmeriei a fost justificată. Potrivit reprezentantului Jandarmeriei, la ora 23.00 prefectul Capitalei a emis ordinul ca Jandarmeria să intervină în forţă. Din acel moment şi până la ora 02.00 s-au luat măsuri astfel încât să fie evacuată zona, a spus purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a spus că toată acţiunea jandarmilor a fost supraveghetă vineri seară de un procuror militar, care se va putea pronunţa cu privire la legalitatea intervenţiei.

"Toată acţiunea de aseară a fost supraveghetă de un procuror militar, care poate constata încălcarea legii de către forţele de ordine. Intenţiile noastre au fost clare de la început, lucrurile să rămână civilizate", a declarat Enache. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO