1EUR = 4.8396 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Protest la Tarom: Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de intenţia de privatizare

Angajaţi Tarom, membri ai Sindicatului Naţional Tehnic Tarom, protestează marţi şi miercuri, în timpul Zilelor Porţilor Deschise care au loc în cadrul companiei, purtând panglici tricolore, nemulţumiţi de politica impusă de FMI şi BCE, dar şi de intenţia de privatizare.

18 sep, 2012 | Mediafax

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" a anunţat, marţi, că salariaţii Tarom poartă panglici tricolore, în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Zilelor Porţilor Deschise, în semn de protest faţă de intenţia de privatizare a companiei.

Iiniţiativa aparţine Sindicatului Naţional Tehnic (SNT) Tarom, care consideră că cea de-a 58-a aniversare a companiei "este umbrită de jocuri politice murdare".

Reprezentanţii SNT Tarom susţin că angajaţii poartă panglicile în semn de nemulţumire faţă de politica impusă de FMI, BCE, Consiliul Investitorilor Străini, Camera de Comerţ Româno-Americană, dar şi pentru că nu înţeleg de ce Tarom se află pe lista de privatizare a FMI, atâta timp cât compania nu are datorii la bugetul de stat.

"Tarom nu trebuia să fie pe lista de privatizare. Administraţia spune că am mai putea sta liniştiţi cel puţin trei ani. Nu înţelegem de ce trebuie să fim pe listă", a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general SNT Tarom, Aurel Curdov.

De altfel, salariaţii spun că nu sunt de acord cu strategia de privatizare a companiilor naţionale româneşti şi amintesc faptul că Ministerul Transporturilor, care a elaborat strategia de privatizare a Tarom în anul 2011, a primit aviz negativ din partea Comisiei tripartite de Dialog Social.

"De ce actualul guvern nu a reluat discuţiile pe marginea acestei strategii? Oare e mai important să mulţumeşti miliardarii din FMI, BCE, Consiliul Investitorilor Străini şi ai Camerei de Comerţ Româno-Americane, decât să ai grija avuţiei naţionale?", se precizează într-un comunicat de presă.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de Legea Dialogului Social, care le interzice dreptul la grevă.

"Nu suntem de acord cu politica «pumnului în gură» promovată de Legea 62/2011. Practic această lege a interzis dreptul la grevă", se mai arată în comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX.

Membrii SNT Tarom susţin că sunt solidari cu salariaţii companiilor naţionale care au fost şi sunt supuşi "presiunilor mafiei politice, respectiv Oltchim, CFR Marfă, Portul Constanţa, Societatea Aeroporturi Bucureşti, Transgaz, Hidroelectrica şi Nuclearelectrica".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO