LIVE TEXT Protest la Universitate: Protestatarii au ajuns la Parlament

Mai multe grupuri de protestatari din ţară au ajuns sâmbătă la Bucureşti pentru a participa la protestul "România spune nu corupţiei. Toţi pentru justiţie", care a fost anunţat începând cu ora 18,00 în Piaţa Universităţii.
Economica.net - sâm, 20 ian. 2018, 11:45
LIVE TEXT Protest la Universitate: Protestatarii au ajuns la Parlament

UPDATE 9.30  Protestatarii au aprins, sâmbătă seara, în jurul orei 21,00, luminile de la telefoane în Piaţa Constituţiei şi scandează „Hoţii” şi „PSD, ciuma roşie”. De asemenea, manifestanţii au cântat şi imnul naţional, iar anterior acestui moment au fost cântate şi melodii patriotice. Piaţa este aproape plină de manifestanţi care scandează mesaje în special împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, protestatarii cer alegeri anticipate. Din recuzita lor fac parte steagurile tricolore, vuvuzelele, dar şi elemente inedite, cum ar fi un bucium sau un steag dacic. Mulţi dintre protestatari au lumini laser, iar pe o clădire din piaţă au fost proiectate mesaje anti-PSD şi anticorupţie. De precizat că traficul s-a reluat în condiţii normale între Piaţa Romană şi Piaţa Unirii, după ce coloana de manifestanţi a depăşit acest traseu, relatează Agerpres. 

UPDATE 8.40: Protestatarii se adună în Piaţa Constituţiei. Estimările privind numărul de protestatari variază între 30.000 (news.ro) şi 60.000 (digi24).

UPDATE 19.30: Protestatarii pleacă în coloană spre Parlament, via Piaţa Unirii.

UPDATE ORA 19.15: Numărul de protestatari rămâne constant. Nu au avut loc incidente deosebite.

UPDATE ORA 18.45: Numărul protestatarilor se apropie de 10.000. Se stabilizează.

UPDATE ORA 18.30: Numărul protestatarilor ajunge la aproximativ 5.000. Cordoanele de jandarmi au fost străpunse. Manifestanţii au ocupat Piaţa.

UPDATE ORA 18: La ora stabilită pentru începerea protestului, spre 1.000 de protestatari s-au srâns la Universitate. Circulaţia rutieră se desfăşoară normal.

 

În Capitală au ajuns şi clujenii care au pornit pe jos, în 10 ianuarie, într-un „Marş al speranţei”. Protestatarii, care au plecat în urmă cu zece zile din centrul oraşului Cluj-Napoca, au venit pe jos până la Bucureşti, ei parcurgând câte 40 de kilometri pe zi. Lor li s-au alăturat pe traseu mai multe persoane, scrie Agerpres.

Aceştia s-au oprit pentru câteva minute în faţa sediului ALDE, urmând să se oprească şi la sediul central al PSD de pe bulevardul Kiseleff. Protestatarii poartă pancarte cu mesajele: „#Rezist”, „#Corupţia ucide”, „#Vă vedem”, „#Next level”, „PSD = ciuma roşie”.

Marşul de la Cluj-Napoca la Bucureşti se desfăşoară sub deviza: „Marşul speranţei. Toţi pentru justiţie cu fiecare pas”.

Alte grupuri de protestatari din ţară au sosit sâmbătă la Bucureşti cu trenul, aceştia reunindu-se în Gara de Nord, unde au afişat de asemenea bannere şi pancarte cu mesaje împotriva corupţiei şi a coaliţiei de guvernare. 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Buzău – Focșani: Ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 vor fi comunicate săptămâna viitoare – secretar de stat
Autostrada Buzău – Focșani: Ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 vor fi comunicate săptămâna viitoare ...
Săptămâna viitoare vor fi comunicate constructorului UMB ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 din Autostrada Buzău - Focșani, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi Irinel......
Starea de urgență din Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile
Starea de urgență din Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile
Parlamentul Republicii Moldova a aprobat joi, cu majoritate de voturi, prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul ţării ...
Protest al agricultorilor polonezi la granița cu Ucraina împotriva importurilor de cereale ieftine din această țară
Protest al agricultorilor polonezi la granița cu Ucraina împotriva importurilor de cereale ieftine din această țară
Grupuri de agricultori polonezi au blocat joi circulaţia camioanelor la mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, ...
Spania va recruta șoferi de camion din Maroc pentru a acoperi lipsa de mână de lucru în acest sector
Spania va recruta șoferi de camion din Maroc pentru a acoperi lipsa de mână de lucru în acest sector
Spania va pregăti şi angaja un grup de şoferi de camion din Maroc, ca o modalitate de a direcţiona migraţia spre sectorul ...