Protest Piaţa Victoriei: peste 6.000 de persoane la protestul din Bucureşti

Peste 6.000 de persoane s-au strâns duminică seara, în jurul orei 20,45, în Piaţa Victoriei pentru a cere demisia Guvernului, scrie Agerpres. 
Economica.net - Dum, 12 aug. 2018, 18:23
Protest Piaţa Victoriei: peste 6.000 de persoane la protestul din Bucureşti
Manifestanţii scandează împotriva coaliţiei de la guvernare şi flutură steagurile României, SUA şi ale mai multor state din Uniunea Europeană. 

„Mi-aţi găurit sufletul cum aţi găurit bugetul de stat”, „20 20, Veorico nu mai pleci?”, „Alegeri anticipate” sunt câteva dintre lozincile scandate de protestatari. 

În zona Pieţei Victoriei sunt desfăşurate efective de jandarmi, poliţişti şi echipaje SMURD, manifestaţia fiind una paşnică. 

Peste 2.000 de oameni mărşăluiesc pe principalele bulevarde din Sibiu. Manifestanţii cer demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate. Protestarii au steaguri, vuvuzele şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale, scrie Agerpres. 

Participanţii la protest au autorizaţie de la Primărie să mărşăluiască până la ora 22,00, pe o distanţă de 14 kilometri din oraş, pe traseu fiind şi casa preşedintelui Klaus Iohannis. 

* Peste 1.500 de persoane se află în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a protesta, pentru a treia seară consecutiv, împotriva coaliţiei de la guvernare. Manifestaţia este una paşnică, fiind scandate din când în când lozinci antiguvernamentale. 

După mai bine de o oră şi jumătate de la începerea protestului, în jurul orei 20,45, manifestanţii au plecat în marş pe principalele artere ale municipiului. 

* Aproximativ 1.500 de protestatari se află în centrul municipiului Cluj Napoca. Aceştia au blocat intersecţia din faţa Prefecturii Cluj, traficul fiind oprit în zonă. Manifestanţii scandează lozinci împotriva guvernanţilor şi a PSD, agită pancarte şi steaguri. 

* Aproximativ 500 de braşoveni protestează duminică seara, pentru a treia zi consecutiv, împotriva coaliţiei PSD-ALDE şi a Guvernului. Numărul protestatarilor este mult mai mic faţă de serile precedente când în stradă s-au aflat peste 4.000 de oameni. 

Aceştia s-au adunat începând cu ora 18,00 în faţa Prefecturii, apoi, în jurul orei 20,00, s-au deplasat pe strada Republicii, în Piaţa Sfatului, unde vor mai rămâne cel puţin două ore. 

Traseul este mult mai scurt faţă de serile trecute când au mărşăluit până aproape de miezul nopţii pe marile bulevarde ale Braşovului. 

Participanţii la protest scandează ”Demisia”, ”PSD-ciuma roşie”, ”Hoţii”, ”Alegeri anticipate”, ”Fără penali la guvernare”, unii suflă în vuvuzele şi îi îndeamnă pe braşoveni să li se alăture. 

Te-ar mai putea interesa și
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 apărute în România în ultimele patru săptămâni au fost înregistrate......
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piaţă a automobilelor electrice s-a dublat în Uniunea Europeană în al doilea trimestru al acestui an, dar rămâne ...
Maia Sandu a convocat Parlamentul Republicii Moldova să se întrunească pe 26 iulie
Maia Sandu a convocat Parlamentul Republicii Moldova să se întrunească pe 26 iulie
Preşedintele Maia Sandu a semnat vineri după-amiază decretul privind convocarea noului Parlament al Republicii Moldova, ...
Directorul general și directorul financiar al Nepi Rockcastle au anunțat că se pregătesc să plece din companie. Amândoi sunt români
Directorul general și directorul financiar al Nepi Rockcastle au anunțat că se pregătesc să plece din companie. Amândoi ...
Acționarii grupului Nepi Rockcastle au fost anunțați că directorul general al companiei, Alexandru Morar, și directorul ...