1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 33 º

News

Proteste împotriva gazelor de şist, azi, în 60 de localităţi

Proteste împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică vor avea loc duminică în 60 de localităţi din România, dar şi în străinătate.

06 apr, 2014 | ECONOMICA.net

'Pe 6 aprilie 2014 au loc simultan în peste 60 de localităţi din România şi în mai multe oraşe din străinătate mitinguri şi marşuri împotriva 'fracking-ului'. Ieşim cu toţii în stradă, săteni şi orăşeni, cetăţeni de diferite etnii şi convingeri, din ţară şi din diaspora, ca să ne apărăm împreună pământul, apa şi aerul. Cerem Parlamentului şi Guvernului interzicerea prin lege a fracturării hidraulice în explorarea şi exploatarea hidrocarburilor neconvenţionale, inclusiv a gazelor de şist, anularea hotărârilor de guvern prin care s-au aprobat în mod ilegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazele de şist, respectarea voinţei comunităţilor locale şi transparentizarea procesului decizional', au anunţat organizaţiile nonguvernamentale dedicate protecţiei mediului.

La acţiune vor participa aproape 100 de ong-uri şi grupuri informale. Printre acestea se numără organizaţiile grupate în Coaliţia pentru Mediu, Mişcarea de Rezistenţă de la Pungeşti, Asociaţia România Fără Ei, Comunitatea Uniţi Salvăm.

Compania americană Chevron intenţionează să exploateze gaze de şist în România, în Moldova şi în sudul Dobrogei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO