Proteste în Grecia: Anarhiştii au atacat poliţia

Ciocniri violente au izbucnit marţi seară în centrul Atenei între poliţie şi participanţi la un miting al mişcării anarhiste care cere guvernului stângii radicale să abroge mai multe dispoziţii penale adoptate de guvernele precedente, au informat surse din rândul forţelor de ordine, citate de AFP.
Economica.net - mie, 08 apr. 2015, 03:45
Proteste în Grecia: Anarhiştii au atacat poliţia

La finalul manifestaţiei care a adunat mai multe sute de persoane, poliţiştii au fost atacaţi de câteva zeci de protestatari care au aruncat cu pietre şi cocteiluri molotov, scrie Agerpres.

Incidentele s-au extins rapid, ca în repetate rânduri, pe străzile din vecinătatea Şcolii politehnice din centrul Exarcheia, cartierul contestatar din Atena, unde coşurile de gunoi au fost incendiate, iar mobilierul stradal devastat.

Sloganuri ale protestatarilor au fost desenate pe zidurile din incinta parlamentului, în cealaltă parte a centrului capitalei, proclamând ‘război democraţiei’ şi ‘foc închisorilor’.

Mişcarea anarhistă elenă a făcut să crească presiunea în ultimele săptămâni asupra guvernului stângii radicale, prin numeroase operaţiuni în forţă, ocupând clădiri publice ori sedii locale ale partidului Syriza.

Protestatarii doresc ca guvernul, care a depus un proiect de lege pentru eliminarea în principal a închisorilor de înaltă securitate, să meargă mai departe în abolirea măsurilor pena le din domeniul securităţii adoptate de guvernele anterioare.

Opoziţia acuză lipsa de implicare a executivului în faţa activismului anarhiştilor, în timp ce Syriza a criticat frecvent în trecut represiunea poliţienească a manifestaţiilor.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...