1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Extern

Proteste în Venezuela: Sute de oameni strigă "Vrem mâncare!" în faţa palatului prezidenţial

Forţele de securitate venezuelene au folosit grenade cu gaze lacrimogene împotriva demonstranţilor care au scandat 'Vrem mâncare!' în timpul protestelor desfăşurate joi în apropierea palatului prezidenţial din Caracas, potrivit Reuters.

03 iun, 2016 | Agerpres

Sute de manifestanţi furioşi s-au îndreptat joi spre palatul Miraflores din centrul oraşului Caracas, unde au fost întâmpinaţi de forţe ale Gărzii Naţionale şi ale poliţiei care au blocat o arteră rutieră importantă.

Guvernul de la Caracas i-a acuzat pe unii politicieni din opoziţie că incită la haos, dar a precizat că forţele de ordine ţin situaţia sub control.

Mai mulţi jurnalişti locali au reclamat faptul că în timpul evenimentelor desfăşurate joi la Caracas au fost tâlhăriţi.

În pofida faptului că Venezuela deţine una dintre cele mai mari rezerve de petrol la nivel mondial, populaţia suferă din cauza penuriei accentuate de bunuri de larg consum, de la făină la lapte, a inflaţiei ridicate şi a prăbuşirii economiei naţionale.

Şeful statului susţine că această situaţie este urmarea ''războiului economic'' dus de adversarii săi politici şi a căderii preţurilor pe piaţa mondială a ţiţeiului, în timp ce criticii sunt de părere că această criză este consecinţa politicilor eşuate ale guvernelor socialiste de la Caracas din ultimii 17 ani.

La începutul lunii mai, o coaliţie a partidelor de opoziţie a strâns 1,85 milioane de semnături pentru organizarea unui referendum de revocare a lui Nicolas Maduro.

Aliaţii preşedintelui socialist au afirmat însă că petiţia este plină de ilegalităţi.

Adversitatea dintre cele două tabere este amplificată de violenta criză economică ce a lovit ţara în momentul prăbuşirii cursului petrolului, principala sa sursă de venituri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO