Proteste joi seară în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. 80.000 de oameni în Piaţa Victoriei, 200.000 în toată ţara

Protestele din Piaţa Victoriei din Bucureşti şi din mai multe oraşe din ţară au continuat şi joi seară. Oamenii au cerut în continuare Guvernului să abroge Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Codului Penal. 
Economica.net - joi, 02 feb. 2017, 16:43
Proteste joi seară în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. 80.000 de oameni în Piaţa Victoriei, 200.000 în toată ţara

22.20 Mare parte dintre manifestanţii care au venit joi seară în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa sediului Guvernului, au început să intoneze Imnul Naţional după ora 22,00, potrivit Agerpres. Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, în piaţă sunt aproximativ 70.000 de protestatari. 

Manifestanţilor le-au fost împărţite flyere cu textul Imnului Naţional. De asemenea, câţiva protestatari au împărţit pliante cu mesajul Jandarmeriei Române, în care se îndemna la protest paşnic şi în care erau trecute câteva sfaturi pentru participanţii la astfel de evenimente, precum acela de a nu se implica în conflicte. „Nu puteţi cumpăra toate generaţiile”, „Abrogaţi şi apoi demisionaţi”, „România – stat de drept”, „DNA să vină să vă ia”, „Fără violenţă, nu daţi în jandarmi” – sunt câteva dintre mesajele pe care le afişează persoanele venite în Piaţa Victoriei. Unii protestatari flutură steaguri, alţii au pancarte antiguvernamentale, iar câţiva au venit cu vuvuzele sau cu tobe.

21.30 Numărul oamenilor aflaţi în stradă a ajuns la 200.000, relatează Digi24. Piaţa Victoriei este blocată de 80.000 de protestatari.

21.17 Jandarmii au depistat în zona bulevardului Iancu de Hunedoara două persoane care aveau asupra lor materiale pirotehnice, a anunţat, pentru AGERPRES, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei. 

Cei doi bărbaţi au fost legitimaţi şi duşi la secţia 4 Poliţie.

21.15 190.000 de oameni protestează în stradă în toată ţara, potrivit Digi24. 80.000 dintre ei sunt în Bucureşti, la Guvern.

21.00 Sunt 150.000 de oameni în stradă în toată ţara. 60.000 sunt în Bucureşti, la Guvern, potrivit Digi24. Oamenii mai protestează şi în Cluj, Iaşi, Timişoara, Craiova, Ploieşti, Oradea, Sibiu Brăila, Galaţi, pentru a da câteva exemple de oraşe mari. Chiar şi în Alexandria protestează 100 de oameni, potrivit Agerpres.

19.40 Sunt 30.000 de oameni în Piaţa Victoriei, potrivit Digi24. La Timişoara sunt 7000 de oameni, Bacău 2500, Suceava 1000, Cluj-Napoca 10.000, Craiova 1000, Piteşti 2.500, Baia – Mare 1000.

19.15 Sunt 10.000 de oameni în Piaţa Victoriei. Circulaţia pe Bulevardul Kiseleff a fost închisă.

19.00 Sunt 6000 de oameni în Piaţa Vctoriei, potrivit Digi24. Numărul creşte de la un moment la altul. Continuă să vină oameni dinspre Romană, Calea Victoriei, din zona gurilor de metrou. Circulaţia dinspre Arcul de Triumf şi de la Aviatorilor spre Piaţa Victoriei a fost închis, respectiv, restricţionat.

Jandarmii cumpără flori şi le împart manifestanţilor, după ce o fetiţă venită la protest cu tatăl ei a oferit flori unora dintre ei, scrie News.ro.

18.40 Aproximativ 4.000 de oameni se află în acest moment în Piața Victoriei, potrivit Digi 24.  În Brașov s-au strâns circa 600 de persoane pentru a protesta. 1.500 de oameni s-au adunat și în Piața Operei din Timișoara. La Galați s-au strâns 400 de oameni în fața prefecturii pentru a cere abrogarea OUG. Și la Iași au ieșit în stradă aproximativ 600 de protestatari.

Este a treia zi de proteste care au loc în Bucureşti după ce, marţi seara, Guvenul a aprobat OUG care modifică Codurile Penale

Peste 300.000 de oameni au ieşit în stradă miercuri seară în Bucureşti şi în alte zeci de oraşe, pentru a protesta faţă de modificarea codurilor penale. A fost cel mai mare protest din ultimii 25 de ani din România. În Piaţa Victoriei au fost aproximativ 150.000 de oameni. În jurul orei 22.30 situaţia a degenerat după ce mai mulţi manifestanţi violenţi au început să arunce cu petarde, torţe, pietre şi gheaţă spre forţele de ordine. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene şi au cerut evacuarea zonei. 

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă: România este interesată să termine necesarul de consum utilizând terminalul de gaze lichefiate egiptean
Ciucă: România este interesată să termine necesarul de consum utilizând terminalul de gaze lichefiate egiptean
România este interesată să completeze necesarul de consum utilizând terminalul de gaze naturale lichefiate (GNL) egiptean, până la momentul la care va putea valorifica gazele de mare adâncime......
Virgil Popescu: Nu există motive de îngrijorare. Vom depăşi cu bine şi embargoul asupra motorinei ruseşti
Virgil Popescu: Nu există motive de îngrijorare. Vom depăşi cu bine şi embargoul asupra motorinei ruseşti
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, consideră că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ...
Moody’s confirmă ratingul Bulgariei dar previzionează amânarea adoptării euro
Moody’s confirmă ratingul Bulgariei dar previzionează amânarea adoptării euro
Agenţia de evaluare financiară Moody's a confirmat la "Baa1" ratingul Bulgariei pe termen lung, în valută şi monedă ...
Record de producție de energie electrică al centralei de la Brazi a Petrom, anul trecut
Record de producție de energie electrică al centralei de la Brazi a Petrom, anul trecut
Centrala pe gaze în ciciu combinat de la Brazi, operată de Petrom, a înregistrat anul trecut o producție-record de energie ...