Protest diaspora. Jandarmeria a anunţat că dacă va fi nevoie, va folosi toate mijloacele din dotare

 Protest diaspora:  Jandarmii nu îşi doresc o intervenţie în forţă, dar dacă va fi nevoie, vor folosi toate mijloacele din dotare, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, la Digi24.ro.
Economica.net - vin, 10 aug. 2018, 15:53
Protest diaspora. Jandarmeria a anunţat că dacă va fi nevoie, va folosi toate mijloacele din dotare

Pe lângă gazele lacrimogene, jandarmii au folosit şi tunul cu apă.

„Se exercită asupra forţelor de ordine acte de violenţă, se aruncă cu borduri, bare metalice, obiecte pirotehnice, care pun în pericol siguranţa tuturor şi a oamenilor de bună-credinţă. Am făcut apel ca oamenii care nu trebuie să aibă de suferit să se delimiteze. Au fost momente în care lucrurile s-au calmat.Persoanele violente aruncă cu aceste obiecte, nu ne dorim o intervenţie în forţă, dar anumite reacţii nasc alte reacţii normale, legale ale forţelor de ordine.”, a spus Georgian Enache.

Protest diaspora: Peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Aproape 50.000 de persoane se strânseseră la ora 20.00, în Piața Victoriei. Tot până la aceeaşi oră, peste o sută de persoane care s-au aflat în Piaţa Victoriei la protestul românilor din diaspora au avut nevoie de asistenţă medicală, potrivit informaţiilor furnizate de coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

„Echipajele de prim-ajutor SMURD au acordat asistenţă medicală unui număr de 105 persoane dintre cele aflate vineri după-amiază la mitingul din Piaţa Victoriei, dintre acestea patru fiind transportate la spital”, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, pentru Agerpres.

Protest diaspora: Jandarmeria cere protestatarilor din primele rânduri să se retragă 

Jandarmeria Bucureşti face apel la oamenii care protestează paşnic vineri seara în Piaţa Victoriei şi care sunt aşezaţi în primele rânduri dinspre Guvern, chiar lângă jandarmi, să se retragă. Şi asta pentru că cei din spatele lor aruncă diverse obiecte către forţele de ordine, folosindu-i, practic, pe aceştia drept scut, pentru că în acest fel nu pot fi scoşi din mulţime de jandarmi. 

Jandarmii au fost nevoiţi să se retragă câţiva metri, mărind astfel spaţiul de protest. 

Peste 20.000 de oameni protestau la Guvern, în Piața Victoriei, în jurul orei 19.00. Totodată, au fost mobilizați și peste 1.000 de jandarmi.

Sunt proteste și în țară. Aproximativ 5.000 de oameni protestează la Cluj-Napoca și la Sibiu. La Brașov și Iași sunt aproximativ o mie de oameni, iar protestele de ordinul sutelor sunt și în Galați, Timișoara, Craiova, Constanța ori Oradea.

Protest diaspora: Jandarmii au folosit gaze lacrimogene 

Jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a rezolva incidentele care au loc vineri, la mitingul organizat de diaspora în Piața Victoriei din Capitală. De asemenea,  Jandarmeria a adus în Piaţă, și un tun cu apă.

Şi asta după ce câțiva protestatari au început să arunce cu obiecte spre jandarmi.

După câteva ore de în care manifestările au fost pașnice manifestanții au încercat să rupă cordonul din fața sediului Guvernului, moment în care forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene. În zonă au fost dislocați jandarmi echipați pentru intervenție.

Mai mult persoane au leşinat în urma acţiunii jandarmilor, iar altele au suferit vizibil din cauza efectului iritant al gazelor lacrimogene. 

Totodată, Jandarmeria Română face apel către protestatarii din Piaţa Victoriei să se delimiteze de grupurile care provoacă violenţe, iar cei care vor să vină la manifestaţie sunt îndemnaţi să nu fie însoţiţi de copii.

De asemenea, Jandarmeria spune că respectă în egală măsură dreptul celor care nu vor să protesteze şi anunţă că nu va ezita să restabilească liniştea ori de câte ori aceasta este tulburată.

Protest diaspora: Staţia de metrou Piaţa Victoriei a fost închisă

Oficialii Metrorex au anunţat, vineri seară, că începând cu ora 20.00, staţia Piaţa Victoriei va fi închisă.

„Metrorex informează că, la nivelul Direcţiei Generale de Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice, din care fac parte toate instituţiile cu atributii în asigurarea ordinii publice, s-a decis ca, astăzi, 10 august a.c., începând cu ora 20.00., staţia Piaţa Victoriei să fie închisă”, au anunţat reprezentanţii Metrorex, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit Metrorex, închiderea staţiei presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire.

Reprezentanţii Metrorex au precizat că staţia se va redeschide la solicitarea instituţiilor abilitate.

„Măsura a fost luată pentru asigurarea siguranţei călătorilor, în contextul în care un flux mare de persoane tranzitează zona Piaţa Victoriei”, au explicat cei de la Metrorex.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ (Ungaria) şi Eustream (Slovacia) propun un proiect de pentru transportul gazelor naturale prin reţelele integrate
Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ (Ungaria) şi Eustream (Slovacia) propun un proiect de pentru transportul gazelor naturale ...
Operatorii de transport gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia propun o iniţiativă pentru transportul gazelor naturale prin reţelele integrate, se precizează într-un......
Directorul general al centralei nucleare Zaporojie din Ucraina a fost reținut de o patrulă rusă
Directorul general al centralei nucleare Zaporojie din Ucraina a fost reținut de o patrulă rusă
Ihor Muraşov, directorul general al centralei nucleare ucrainene Zaporojie, ocupată de ruşi, a fost reţinut de o patrulă ...
Turcia nu recunoaște anexarea celor patru regiuni ucrainene de către Rusia
Turcia nu recunoaște anexarea celor patru regiuni ucrainene de către Rusia
Ministerul de Externe al Turciei a anunţat sâmbătă că respinge anexarea de către Rusia a patru regiuni ale Ucrainei ...
Ministerul Muncii vrea să schimbe sistemul de asistență socială pentru persoanele în vârstă, cu privire la modalitățile de îngrijire pe termen lung
Ministerul Muncii vrea să schimbe sistemul de asistență socială pentru persoanele în vârstă, cu privire la modalitățile ...
Ministerul Muncii pregăteşte modificări cu privire la sistemul de asistenţă socială a vârstnicilor, respectiv la modalităţile ...