Protocol de colaborare între Primăria Galaţi şi santierul naval, pentru reabilitarea a trei parcuri publice

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul Şantierului Naval din Galaţi, Rino Brugge, au semnat luni un protocol de colaborare, prin care producătorul de nave se angajează să contribuie la reabilitarea a două parcuri pentru copii şi la întreţinerea, pe termen lung, a Parcului de la Elice, din proximitatea falezei Dunării.
Economica.net - lun, 22 oct. 2018, 16:05
Protocol de colaborare între Primăria Galaţi şi santierul naval, pentru reabilitarea a trei parcuri publice

Potrivit directorului financiar al şantierului naval, Daniela Cristea, parteneriatul se înscrie în seria de investiţii pe care compania le face în beneficiul comunităţii locale, proiecte sociale pentru care în acest an a alocat 1,5 milioane de lei, urmând ca pentru anul viitor să aloce alte aproximativ 400.000 de euro.

Primarul Ionuţ Pucheanu a precizat că municipalitatea avea în plan reabilitarea a 26 de locuri de joacă pentru copii, dar prin iniţiativa şantierului naval, numărul acestora a scăzut cu două.

„Primăria Galaţi avea în plan reabilitarea unui număr de 26 de locuri de joacă pentru copii din oraş, însă cu ajutorul şantierului naval, căruia îi mulţumim, vom scoate la licitaţie cu două mai puţine, adică 24. Un alt proiect este acela de ‘a adopta’, dacă pot spune aşa, un parc, iar cei de la şantier au optat pentru Parcul de la Elice, este clar de ce l-au ales pe acesta. Aici, şantierul naval va susţine financiar lucrările de întreţinere a parcului şi va face ca acesta să arate ca un parc de centru şi probabil cei de la şantierul naval se vor ocupa mai bine decât au făcut-o cei de la Gospodărire Urbană. Apreciez implicarea şantierului în proiectele sociale ale comunităţii şi încurajez şi alte unităţi economice să facă acelaşi lucru’, a declarat Pucheanu, după semnarea protocolului de colaborare, care prevede şi alte posibile proiecte de viitor, precum susţinerea financiară a proiectului de amenajare a unui parc la monumentul Poarta Turcească.

Un alt proiect de viitor pe care primarul Ionuţ Pucheanu speră să îl deruleze cu sprijinul şantierului se referă la amenajarea unui spaţiu abandonat, în cartierul Micro 16, incintă care acum aparţine Poştei Române şi care ar putea fi amenajată ca dispensar TBC.

Directorul financiar al şantierului, Daniela Cristea, a precizat că până acum, unitatea navală de la Galaţi a cheltuit peste 80% din bugetul anual de 1,5 milioane de lei alocat pentru proiecte sociale derulate cu ONG-uri locale, precum: acordarea de burse speciale în valoare totală de 320.000 lei pentru 40 de copii beneficiari ai programului de reducerea abandonului şcolar implementat cu Fundaţia „Inimă de Copil”, asigurarea cheltuielilor lunare pentru terapii de recuperare a 45 de copii cu dizabilităţi (derulate prin intermediul aceleiaşi fundaţii), derularea proiectului „Ştiinţescu”, în parteneriat cu Fundaţia Comunitară (buget – 20.000 de lei) şi acordarea de premii financiare pentru un număr de 43 de olimpici gălăţeni la diverse discipline – proiect derulat în parteneriat cu combinatul siderurgic şi pentru care şantierul a alocat 92.000 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Statele Unite susțin că dețin probe potrivit cărora Rusia are planuri de atac asupra Ucrainei
Statele Unite susțin că dețin probe potrivit cărora Rusia are planuri de atac asupra Ucrainei
SUA au evocat miercuri "probe" care ar arăta că Rusia ia în calcul "importante acţiuni agresive împotriva Ucrainei" ...
NATO acuză Rusia că se folosește de exerciții militare pentru a deghiza atacuri asupra țărilor vecine
NATO acuză Rusia că se folosește de exerciții militare pentru a deghiza atacuri asupra țărilor vecine
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a respins miercuri acuzaţiile că Alianţa Nord-Atlantică provoacă Moscova ...
Antreprenorii Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan au lansat platforma de crowdfunding Ronin, prin care se pot face investiții minime de 100 de euro
Antreprenorii Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan au lansat platforma de crowdfunding Ronin, prin care se pot ...
O echipă de antreprenori români, formată din Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan, a lansat pe 1 decembrie ...