1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

Finanţe şi bănci

Provident aduce un robot în procesul de recrutare, care taie 40 de ore pe lună din sarcinile repetitive ale angajatului

Compania Provident Financial România îşi automatizează o parte a proceselor de recrutare, centralizare şi ofertare a angajaţilor, prin plasarea acestor sarcini robotului software Arya, dezvoltat de compania românească de IT Aggranda, pe platforma companiei româneşti de IT UiPath, informează Provident.

03 iul, 2019 | Agerpres

Prin parteneriatul cu Aggranda si UiPath, Provident urmăreşte eficientizarea proceselor de recrutare, prin alocarea către asistentul Arya a sarcinilor care pot fi automatizate, pentru a oferi angajaţilor săi timpul şi condiţiile necesare pentru un mod de lucru mai creativ, care să le pună şi mai bine în valoare abilităţile, susţine compania.

"Cu o dezvoltare concepută şi personalizată pentru fluxurile de Resurse Umane din cadrul Provident, asistentul virtual Arya are un impact substanţial în zona de recrutare, cu rol în: centralizarea candidaţilor din toate sursele într-un format unic, verificările de background, ofertare, întocmirea fişelor medicale şi fluxul de gestiune a documentaţiei menţionate, pentru management. Spre exemplu, în cazul unei oferte semnate, Arya actualizează automat sistemul informatic de Resurse Umane, generează contractul de muncă, alături de toate documentele interne necesare angajării, şi le trimite, prin e-mail, managerului persoanei nou angajată. În plus, poziţia ocupată este raportată, automat, şi către ANOFM", se menţionează în comunicatul Provident.

În prima etapă de implementare a softului Arya în cadrul Provident, programul reduce cu 40 de ore pe lună volumul de muncă al unui angajat al departamentului de Resurse Umane şi rezolvă în 2-5 minute o sarcină repetitivă, care ar ocupa 20-30 de minute din timpul unui angajat, precizează compania.

În prezent, Arya asistă procesele de recrutare din cadrul Provident în special pentru rolurile de reprezentanţi de vânzări, unde volumul de lucru este ridicat şi relativ constant, însă compania analizează, pe termen scurt şi mediu, posibilitatea extinderii aplicabilităţii soluţiei de automatizare şi în alte arii cu grad ridicat de previzibilitate şi repetitivitate, informează Provident.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO