Provincia cu cei mai mulţi miliardari chinezi deschide un Birou de reprezentare turistică în Bucureşti

Turismul românesc, ca şi alte sectoare economice, are nevoie de investiţiile chinezeşti, iar realizarea de parteneriate şi înfrăţiri între localităţile din cele două ţări ar putea fi un fundament solid pentru dezvoltarea economică, a declarat, luni, Aurelian Gogulescu, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), la Forumul de Afaceri România - China.
Economica.net - lun, 17 oct. 2016, 12:05
Provincia cu cei mai mulţi miliardari chinezi deschide un Birou de reprezentare turistică în Bucureşti

‘Aceasta este cea mai puternică şi reprezentativă delegaţie din domeniul turismului. Cred că este un semnal extrem de convingător din partea partenerilor chinezi pe domeniul turismului, dar şi pentru interesul pe care îl acordă României în general. Guangdong este extrem de bogată fiind provincia cu cel mai mare număr de miliardari din China. CCIR a avut, de altfel, o colaborare cu reprezentanţii provinciei Guangdong încă din anul 2007. Tema principală a conferinţei este turismul, o componentă importantă a economiei, pe care noi trebuie să o luăm serios în calcul atunci când vorbim de balanţa schimburilor economice dintre România şi China, dar mai ales în speranţa micşorării deficitului comercial’, a spus Aurelian Gogulescu.

Demnitari şi oameni de afaceri din provincia Guangdong, prezenţi la Forumul economic, de comerţ şi turism, au anunţat, cu acest prilej, deschiderea oficială a unui Birou de reprezentare turistică în Bucureşti, începând cu data de 17 octombrie 2016.

‘Înfiinţăm astăzi un birou de reprezentare turistică în Bucureşti, ca parte a unui program de dezvolare activă a turismului reciproc. România este o destinaţie dorită de oamenii din Guangdong. Anul trecut, 6.100 de români au vizitat provincia Guangdong, iar 1.500 de locuitori ai provinciei au plecat spre România. Investitorii chinezi din Guangdong au nevoie de o îmbunătăţire continuă a mecanismului de colaborare pentru consolidarea fundamentului de colaborare, precum protecţia investiţiilor’, a spus Zhao Yufang, senior consilier al Guvernului Provinciei Guangdong.

Provincia Guangdong oferă accesul la o piaţă de peste 100 de milioane de locuitori şi se află pe locul I în China în ceea ce priveşte PIB-ul regiunii, acesta reprezentând 11% din PIB-ul ţării.

‘Piaţa chineză este o piaţă prioritar terghetată de autoritatea română de turism. Călătorii chinezi care au petrecut vacanţe în afara ţării au cheltuit în străinătate, în 2014, 165 de miliarde de dolari. Am programat să organizăm info-tripuri cu turoperatori importanţi din China şi desigur din provincia Guangdong’, a spus preşedintele Autorităţii Naţionale de Turism (ANT), Anca Pavel Nedea.

CCIR a organizat luni Forumul de Afaceri România-China în parteneriat cu Departamentul de Comerţ al Provinciei Guangdong din Republica Populară Chineză, eveniment la care au participat circa 100 de oameni de afaceri şi reprezentanţi ai autorităţilor din provincia Guangdong.

‘Au trecut aproape 70 de ani de când s-au stabilit relaţii diplomatice între China şi România. Colaborările economice şi comerciale sunt foarte importante în conjunctura foarte nefavorabilă în care economia mondială îşi revine cu greu iar comerţul mondial creşte lent. Comerţul bilateral între România şi China a fost, anul trecut, de 4,5 miliarde de dolari. China a devenit astfel al XI-lea partener comercial al României şi cel mai important din afara UE. În primele 7 luni ale anului acesta, volumul total al comerţului bilateral a ajuns la 3,6 miliarde de dolari, în creştere cu 5,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Firmele chineze doresc să investească în România şi urmăresc atent proiectele mari de infrastructură, inclusiv feroviară’, a precizat Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineză în România.

Printre domeniile de interes pentru acest Forum au fost turismul, materiale de construcţii, industria chimică, industria mobilei, industria auto, electronice, IT & C, industria alimentară.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...