1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

News

PSA Peugeot Citroen vrea să reducă producţia în Franţa, pentru restrângerea costurilor

PSA Peugeot Citroen, al doilea mare producător auto din Europa, vrea să restrângă capacitatea de producţie la o fabrică din Mulhouse, Franţa, pentru reducerea costurilor, pe fondul declinului general al vânzărilor pe piaţa europeană, transmite Bloomberg.

21 noi, 2013 | Mediafax

Uzina Peugeot din Mulhouse are două linii de producţie, iar anul trecut a construit 224.000 de vehicule, a declarat Pierre-Olivier Salmon, purtător de cuvânt al Peugeot.

Capacitatea totală de producţie a acestei uzine este de 452.000 de automobile pe an.

"Obiectivul nostru este să avem o rată de utilizare de 100% la fabricile din Franţa, până în 2016. Un acord recent cu csindicatele permite companiei să discute dacă să menţină deschisă cea de-a doua linie de fabricaţie la Mulhouse, dacă producţia anuală scade sub 250.000 de vehicule", a spus Salmon.

Peugeot, care a raportat pentru primul semestru pierderi operaţionale de 510 milioane de euro la divizia auto, vrea să reducă în acest an cheltuielile operaţionale cu 50%, la 1,5 miliarde de euro. Grupul a închis deja o fabrică de lângă Paris şi va elimina 11.200 de locuri de muncă în Franţa, până în 2015.

PSA Peugeot Citroen a înregistrat în acest an cel mai mare declin al vânzărilor în Europa dintre toţi producătorii auto, de 10%, faţă de o scădere a pieţei de 3,1%, potrivit datelor ACEA.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO