iPhone 5 – Cinci bile albe şi cinci bile negre

Noul smartphone al celor de la Apple este mai mare, mai usor, dar şi mai bine finisat decât modelul anterior, anunţă publicaţia franceză L'Expansion. Cu toate astea, device-ul nu este dotat cu toate tehnologiile estimate iniţial. Ba mai mult, prin noul său sistem de conectivitate, clientii sunt obligaţi să îşi achiziţioneze separat un adaptor cu ajutorul căruia telefonul să poată fi legat la perfericele mai vechi.
Economica.net - vin, 14 sept. 2012, 21:03
iPhone 5 - Cinci bile albe şi cinci bile negre

Dacă nu sunteţi la curent cu tot ce a anunţat Apple în cadrul conferinţei, iată în rândurile de mai jos, o serie de cinci puncte forte şi cinci puncte slabe ale celui mai nou terminal Apple.

Cele 5 puncte forte:

1. Este uşor. Mai corect spus, este mai uşor decât marea majoritate a smartphone-urilor existente pe piată, cântărind doar 112g. Diferenţa de gerutate dintre ultimul model şi cel actual este evidentă, iar spre deosebire de concurenţii săi, Apple a apelat la materiale mai nobile, precum aluminiul, în defavoarea plasticului.

2. Trecerea la 4GLTE. Decizia de a trece la 4G LTE reprezintă un real punct forte, reţeaua fiind de 3 până la 4 ori mai rapidă decât actuala 3G.

3. O autonomie mai mare a bateriei. Conform anunţului făcut de Apple, noua baterie este capabilă să reziste până la 8 ore de convorbire în reţeaua 3G, 10 ore de navigaţie video şi 40 de ore de ascultat muzică.

4. Camera HD din faţă. Camera frontală HD (720p) pentru o mai buna comunicare video a fost foarte apeciată atât de public, cât şi de oamenii din domeniu.

5. O mai bună gestionare a fotografiilor. Noul telefon poate face fotografii şi filma în acelasi timp, dispune si de modul panorama şi poate detecta automat faţa prin intermediul camerei foto şi video. De asemenea, captarea imaginii se face mult mai rapid.

Cele 5 puncte slabe:

1. Conectorul Lightning. Alegerea unui conector nou, denumit Lightning, în loc de obişnuitul port micro USB este deja o decizie foarte contestată de o parte din clienţi. Mai mult, acesta trebuie achiziţionat separat şi costa 29 de euro.

2. Lipsa slot memorie. Lipsa unui slot de memorie reprezintă de asemenea un alt punct slab

3. Raportul calitate preţ. Există pe piaţă smartphone-uri care au caracteristici apropiate cu cele ale noului telefon Apple şi care sunt mai ieftine.

4. Absenţa tehnologiei NFC. Un alt punct slab este absenţa tehnologiei wireless NFC, deja prezentă pe cele mai recente smartphone-uri Android, RIM si Nokia. Pentru moment, insa, lipsa acestui element nu reprezintă cu adevărat o problemă, dar nu poate fi ignorată de către specialişti.

5. Lipsa încărcării wireless. Un alt minus al iPhone 5 este şi lipsa sistemului care permite încărcarea fără fir, aşa se întâmplă cu modelul Nokia Lumia 920.

Citeste si: iPhone 5 deja nu se mai găseşte

Citeste si: Primul clip cu iPhone 5 realizat de Apple VIDEO

Citeste si: iPhone 5 vs Concurenţă. Vezi comparaţie între noul iPhone şi competitorii săi

Citeste si: S-a lansat iPhone 5. Ce noutăţi aduce, cum arată și cât costă GALERIE FOTO

Citeste si: iPhone 5: 6 motive pentru care nu trebuie să îţi cumperi noul telefon

Citeste si: iPhone 5 în acţiune. Vezi VIDEO cu modul cum porneşte şi arată noul gadget

Citeste si: Cât ar putea costa iPhone 5

Citeste si: Programul Rabla pentru iPhone. Câţi bani primeşti pentru un 4S reciclat

Citeste si: iPhone 5. Toate noutăţile despre telefonul anului

Citeste si: Pre-comandă iPhone 5. De când ar putea fi disponibilă

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...