Purosangue, primul crossover Ferrari, aproape de oprirea vânzărilor la doar câteva ore după prezentare – VIDEO

Exclusivista marcă italiană Ferrari a prezentat Purosangue, un vehicul cu caracteristici de SUV și preț de 390.000 euro. Comenzile au depășit așteptările.
Robert Stan - mie, 14 sept. 2022, 11:54
Purosangue, primul crossover Ferrari, aproape de oprirea vânzărilor la doar câteva ore după prezentare - VIDEO

Ideea unui SUV Ferrari este, pentru mulți puriști, un sacrilegiu. În acest context, chiar și compania italiană se ferește să îi dea noului Purosangue, model lansat aseară, titulatura de SUV, preferând să vorbească despre „o mașină sport, ceva unic și distinctiv, care nu face compromisuri în ceea ce privește designul și ingineria”.

În ciuda prezentării noului Ferrari Purosangue drept un vehicul cu o statură „mai impunătoare decât a celor mai puternice mașini sport”, mașina are toate caracteristicile unui crossover cu o caroserie sport al cărei design este împărțit în două volume – o parte inferioară tehnică și una superioară impunătoare care pare că plutește deasupra roților.

Dincolo de artificiile prin care specialiștii în marketing și PR ai companiei italiene încearcă să împace și capra – clienții și fanii fideli ai mărcii pentru care un SUV este de neconceput, și varza – potențialii clienți care își doresc și își permit o mașină sport de lux de nivelul Ferrari, dar se încadrează în tendința pieței care favorizează SUV-urile, Purosangue încântă prin liniile sale de mașină sport de rasă al cărei sistem de propulsie dezvoltă 725 CP la 7750 rpm.

Dincolo de puterea motorului său V12 și de tehnologia preluată din Formula 1 a cutiei de viteze DCT cu opt trepte, noul model Ferrari oferă spațiu mai mult decât suficient pentru patru pasageri grație unui ampatament de 3018 mm și tot confortul necesar unui vehicul de acest nivel prin dotarea cu cele mai recente iterații ale sistemelor de control dinamic Ferarri. Pe lângă sistemul de direcție care implică toate cele patru roți și cel ABS „evo” cu senzor dinamic, crossoverul italian este echipat cu un o suspensie performantă prezentată de producător drept o premieră mondială.

Un detaliu interesant al modelului Ferrari Purosangue este zona de infotainment, acolo unde inginerii au luat îndrăzneața decizie de a nu oferi un sistem de navigație clasic, ci doar compatibilitate cu soft-urile Apple Car Play și Android Auto. Această decizie a fost justificată de Enrico Galliera, director de marketing și vânzări al mărcii: „În timp ce proiectam și discutam despre sistemul de navigație, am ajuns la concluzia că, indiferent de sistemul pe care îl punem în mașina noastră, acesta nu va fi niciodată mai rapid actualizat decât cele din smartphone-uri”.

Același Galliera, a explicat și că Ferrari ar putea închide foarte curând catalogul de comenzi pentru abia-lansatul Purosangue. „Riscăm să nu reușim să satisfacem cererea și poate că va trebui să oprim recepția comenzilor foarte curând”, a declarat Enrico Galliera, refuzând însă să detalieze câte comenzi existau în momentul lansării. Oficialul s-a mulțumit să adauge că mașina a avut deja o cerere peste așteptările Ferrari.

Chiar mai interesant, Galliera a mărturisit că, pentru a nu cădea în capcana care a dat peste cap unii concurenți precum Aston Martin, Bentley și Lamborghini, Ferrari va limita producția noului vehicul la 20% din capacitatea instalată a uzinei sale, indiferent de cerere, astfel încât celelalte modele să nu sufere.

„Ne angajăm față de clienții noștri ca, în ciuda cererii, să păstrăm controlul asupra volumului, lucru care este în concordanță cu ADN-ul nostru, cu misiunea dată de fondatorul nostru, aceea de a rămâne o marcă extrem de exclusivistă. Și singura modalitate de a rămâne exclusivist este să controlezi cererea și oferta”, a spus Galliera.

 

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Brașov a semnat primul proiect finanțat prin PNRR. O creșă va fi construită în locul fostului depou de tramvaie
Primăria Brașov a semnat primul proiect finanțat prin PNRR. O creșă va fi construită în locul fostului depou de tramvaie
Primăria Braşov a semnat, miercuri, primul contract de finanţare nerambursabilă prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru un proiect, în valoare de aproximativ 14......
Comisia Europeană vrea să fie grăbit procesul prin care victimele inteligenței artificiale primesc compensații
Comisia Europeană vrea să fie grăbit procesul prin care victimele inteligenței artificiale primesc compensații
Comisia Europeană a stabilit miercuri noi reguli pentru a uşura accesul victimelor la compensaţii pentru daune legate ...
EximBank a acordat un împrumut de 8,75 de milioane de euro singurului producător de baterii litiu-ion din România
EximBank a acordat un împrumut de 8,75 de milioane de euro singurului producător de baterii litiu-ion din România
Grupul EximBank a semnat un acord financiar în valoare totală de 8,75 de milioane de euro cu societatea Prime Batteries ...
ACUE lansează proiectul “Dialog social pentru un județ „verde”
ACUE lansează proiectul “Dialog social pentru un județ „verde”
Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE) implementează în județul Ilfov, în perioada 29 ...