Putin a aprobat proiectul Acordului privind aderarea Crimeii la Federaţia Rusă

Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat proiectul de acord privind aderarea Crimeii la Federaţia Rusă şi crearea de noi subiecţi în componenţa Rusiei, informează ITAR-TASS. Această decizie a şefului statului rus, semnată la 17 martie, a fost publicată marţi pe portalul web oficial pentru informaţii juridice.
Economica.net - mar, 18 mart. 2014, 08:30
Putin a aprobat proiectul Acordului privind aderarea Crimeii la Federaţia Rusă

‘De aprobat proiectul de acord între Federaţia Rusă şi Republica Crimeea privind includerea Crimeii în componenţa Federaţiei Ruse şi crearea noilor entităţi’, menţionează documentul promulgat de Vladimir Putin, în care preşedintele rus ‘consideră oportună semnarea unui Tratat corespunzător, în baza deciziei respective, la cel mai înalt nivel’.

Aprobarea acordului de aderare a Crimeii la Federaţia Rusă intervine după ce preşedintele Putin a semnat luni un decret privind recunoaşterea independenţei republicii rusofone din sudul Ucrainei, demers ce a deschis calea alipirii sale la Federaţia Rusă.

După cum a relatat anterior agenţia de presă Interfax, preşedintele Vladimir Putin informat guvernul şi cele două camere ale Adunării Federale – Duma de Stat (camera inferioară) şi Consiliul Federaţiei (camera superioară) – cu privire la propunerea Consiliului de Stat al Crimeii (parlamentul) şi adunării legislative a oraşului Sevastopol privind intrarea în componenţa Federaţiei Ruse ca subiecţi în cadrul acesteia.

Preşedintele Vladimir Putin urmează să adreseze marţi un mesaj celor două camere reunite ale parlamentului rus privind integrarea Crimeii în componenţa Federaţiei Ruse, după cum a anunţat luni vicepreşedintele Dumei, Ivan Melnikov, citat de ITAR-TASS.

Conform rezultatelor referendumului de duminică, majoritatea covârşitoare a locuitorilor peninsulei Crimeea – până acum republică autonomă din sudul Ucrainei – s-a pronunţat pentru separarea de Ucraina şi alipirea la Rusia. 96,77% din alegători au votat pentru aderarea la Federaţia Rusă, potrivit Comisiei electorale de la Simferopol, capitala peninsulei, în cadrul acestei consultări nerecunoscute de Ucraina şi de comunitatea internaţională.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...