1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Putin a inaugurat un gazoduct care va transporta gaze naturale ruseşti în Crimeea

Un gazoduct destinat transportului gazelor naturale ruseşti în Crimeea a devenit marţi operaţional, preşedintele Vladimir Putin apreciind că este vorba de un pas care va stimula creşterea economică a peninsulei anexată de Moscova de la Ucraina în 2014, informează Reuters.

27 dec, 2016 | Agerpres

Crimeea nu are o frontieră terestră cu Rusia iar Moscova a avut dificultăţi în a asigura necesarul de energie al peninsulei, care anterior a fost asigurat de Ucraina.


'Acesta este un nou pas foarte important pentru dezvoltarea pe termen lung a Crimeei. Furnizarea de gaze naturale ruseşti către peninsula Crimeea ne va permite să dezvoltăm economia pe ansamblu precum şi să satisfacem nevoile sociale din Crimeea şi Sevastopol', a declarat Vladimir Putin.

Conducta, cu o lungime de 358,7 kilometri, traversează lacul Tuzla şi strâmtoarea Kerci, un tronson suplimentar de 27,3 kilometri ajungând până la Simferopol. Potrivit preşedintelui Putin, acest gazoduct va permite aprovizionarea cu gaze a două centrale cu o capacitate de 470 megwaţi, care vor fi construite până în 2018. În paralel, Moscova a demarat construirea unui pod rutier şi feroviar iar anterior a finalizat lucrările la un cablu submarin de electricitate.

Crimeea a suferit întreruperi în aprovizionarea cu energie electrică după ce în luna noiembrie a anului trecut o serie de persoane neidentificate au aruncat în aer cablurile care făceau legătura între Ucraina şi Crimeea.

Rusia a anexat peninsula Crimeea în luna martie 2014, în urma unei operaţiuni militare criticată de statele occidentale care ulterior au impus mai multe sancţiuni Rusiei, sancţiuni care sunt în continuare în vigoare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO