1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

Extern

Putin are probleme mai importante decât soarta lui Snowden, susţine Kremlinul

Preşedintele Vladimir Putin are dosare mai importante de gestionat decât soarta fugarului american Edward Snowden, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP.

19 iul, 2013 | Agerpres

'Aţi văzut agenda prezidenţială? Acolo sunt înscrise probleme mai importante decât Snowden, cum ar fi dezvoltarea regiunilor Sahalin şi Cita', a declarat Peskov.

În contextul tensiunilor din relaţiile ruso-americane provocate de refugierea pe aeroportul moscovit Şeremetievo a fostului consultant al CIA care a deconspirat un vast program de spionaj electronic al serviciilor secrete americane, publicaţia The New York Times a scris joi că vizita preşedintelui Barack Obama la Moscova, în marja summitul G20 din luna septembrie, ar putea fi anulată unilateral de către liderul de la Casa Albă.

Preşedintele Putin a încercat miercuri să calmeze tensiunile din jurul cazului Snowden, declarând 'că relaţiile dintre state sunt mult mai importante decât disputele în jurul activităţilor serviciilor speciale', după ce cu o zi în urmă fostul consultant CIA, a cărui extrădare Washingtonul o solicită insistent Moscovei, a înaintat autorităţilor ruse o cerere de azil temporar.

Ulterior, avocatul lui Snowden a declarat că acesta se gândeşte inclusiv să ceară cetăţenia rusă. Întrebat vineri în legătură cu această posibilitate, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a răspuns: 'Va fi examinată orice solicitare pentru acordarea cetăţeniei venită din partea oricărei persoane'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO