1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Putin asigură că nu doreşte un nou Război Rece,dar acuză Occidentul pentru 'lovitura de stat' din Ucraina

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a reproşat vineri statelor occidentale că au sprijinit ceea ce a numit 'lovitura de stat' din Ucraina, în anul 2014, pe care a prezentat-o drept cauza vărsării de sânge ce a urmat în această ţară, dar a subliniat că el nu doreşte un nou Război Rece cu Occidentul şi nu îi place să se gândească la faptul că am aluneca înspre o astfel de confruntare, consemnează agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

17 iun, 2016 | Agerpres

'De ce să sprijini o lovitură de stat în Ucraina? Normal ar fi fost ca opoziţia, aflată în prezent la conducere, să fi venit la putere prin mijloace democratice', a indicat Putin în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri în cadrul Forumului economic internaţional, desfăşurat la Sankt-Petersburg.

Liderul de la Kremlin a apreciat în continuare că modul în care s-a produs schimbarea de putere în Ucraina la începutul anului 2014 - când fostul preşedinte ucrainean, Viktor Ianukovici, a fost nevoit să fugă în Rusia - a înfricoşat populaţia rusofonă din Crimeea şi estul Ucrainei şi a condus la vărsarea de sânge care a urmat.

Deşi aceste evoluţii au tensionat relaţiile Moscovei cu Occidentul, Putin a susţinut că Rusia nu vrea un nou Război Rece. 'Sunt sigur că nimeni nu doreşte aşa ceva. Noi cu siguranţă nu dorim', a punctat liderul rus.

Însă Putin a criticat din nou expansiunea NATO, avertizând că vor exista consecinţe dacă Alianţa va continua ceea ce el a numit politica unilaterală împotriva Rusiei. Dacă ambele părţi îşi vor coordona apărarea, nu va fi un nou Război Rece, a conchis liderul de la Kremlin.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO