1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Putin câştigă mai puţin decât consilierii săi şi majoritatea membrilor guvernului rus

Preşedintele rus Vladimir Putin a încasat în anul 2013 venituri mai mici decât cele ale premierului său, Dmitri Medvedev, ale consilierilor Kremlinului şi majorităţii miniştrilor, relatează AFP, care a consultat declaraţiile de avere ale responsabililor ruşi publicate vineri.

11 apr, 2014 | Agerpres

Conform acestor declaraţii, Putin a avut anul trecut venituri de 3,7 milioane de ruble (echivalentul a 74.000 de euro), mai puţin decât în anul 2012. El deţine un apartament de 77 de metri pătraţi, un teren de 1.500 de metri pătraţi, un garaj de 18 metri pătraţi şi trei autoturisme.

Premierul Medvedev a avut în acelaşi an venituri de 4,3 milioane de ruble (85.000 de euro) şi este proprietarul unui apartament de 368 de metri pătraţi şi al unui teren de 4.700 de metri pătraţi.

Se observă că liderul rus, care susţine că are un stil de viaţă modest, are venituri mai mici decât cele ale tuturor consilierilor săi. De exemplu, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a încasat 9,2 milioane de ruble (185.000 de euro).

Cât despre membrii guvernului, numai trei au veniturile sub cele ale lui Putin, respectiv miniştrii agriculturii, telecomunicaţiilor şi mediului.

Dar în executivul de la Moscova se regăsesc şi persoane cu venituri substanţiale, cum este Mihail Abizov, cel care veghează la transparenţa activităţii guvernului şi a încasat anul trecut, datorită afacerilor în care este implicat, 282 de milioane de ruble (5,7 milioane de euro). Acesta îl devansează pe vicepremierul Igor Şuvalov, renumit pentru averea sa şi care anul trecut critica regulile tot mai stricte de conduită şi de transparenţă impuse funcţionarilor publici, afirmând atunci că astfel de norme devin 'periculoase'. Şuvalov a fost cu doi ani în urmă protagonistul unui scandal privind presupuse conflicte de interese, după ce mass-media a dezvăluit că a investit în companii strategice, precum Gazprom. Ulterior el a decis să-şi repatrieze în Rusia active înregistrate în Insulele Virgine.

Alţi miniştri cu venituri importante sunt cel al economiei, Alexei Uliukaev, cu 80,4 milioane de ruble (1,6 milioane de euro) şi cel al finanţelor, Anton Siluanov, cu 39 de milioane de ruble (788.000 de euro). Cât despre şeful diplomaţiei, Serghei Lavrov, potrivit declaraţiei sale de avere el a încasat anul trecut numai 4,7 milioane de ruble (95.000 de euro).

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO