Putin dă asigurări că Rusia nu este interesată în crearea unei ‘noi Transnistrii’ în Ucraina – Rompuy

Liderul rus Vladimir Putin a asigurat Uniunea Europeană (UE) că Rusia nu este interesată în crearea unei 'noi Transnistrii' în Ucraina, a declarat vineri, la conferinţa finală a summitului UE-Asia (ASEM), preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, informează agenţia de presă Tass.
Economica.net - vin, 17 oct. 2014, 12:37
Putin dă asigurări că Rusia nu este interesată în crearea unei 'noi Transnistrii' în Ucraina - Rompuy

‘Preşedintele Rusiei ne-a dat asigurări că Rusia nu este interesată în crearea unui nou ‘conflict îngheţat’, a unei noi Transnistrii’, a subliniat Van Rompuy.

Potrivit preşedintelui Consiliului European, în timpul negocierilor din marja summitului ASEM de la Milano, Rusia şi-a confirmat sprijinul pentru menţinerea regiunii Donbas în componenţa Ucrainei.

‘Astăzi a avut loc o întrevedere în ‘formatul din Normandia’. Principalul său scop l-au constituit probleme precum respectarea protocolului şi a memorandumului de la Minsk, inclusiv a armistiţiului, paza frontierelor şi desfăşurarea alegerilor’, a precizat Van Rompuy.

‘Toţi participanţii la negocieri, inclusiv preşedinţii Putin şi Poroşenko, au susţinut necesitatea unei reglementări paşnice a crizei din Ucraina’, a subliniat preşedintele Consiliului European.

De asemenea, potrivit lui Van Rompuy, participanţii la summitul ASEM au convenit să ‘aducă pacea’ în Europa de Est şi în Ucraina. ‘Reuniunea noastră s-a desfăşurat într-un moment de crize serioase, acest lucru se referă atât la economie, cât şi la securitate, care în Europa este pusă în prezent sub semnul întrebării’, a subliniat preşedintele Consiliului European.

Chiar dacă, potrivit lui Herman Van Rompuy, ‘la criza din Ucraina nu a fost găsită deocamdată o soluţie politică’, la finalul reuniunii părţile ‘au convenit să aducă pacea în Europa de Est şi în Ucraina’.

‘Principalul cuvânt care s-a făcut auzit astăzi a fost ‘îndeplinirea’ tuturor acordurilor. Acest proces se derulează şi aplicarea tuturor acordurilor constituie cea mai mare provocare a noastră’, a subliniat Van Rompuy.

Reuniunea de lucru cu participarea preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko, s-a desfăşurat în cadrul summitului ASEM şi a durat aproape 1,5 ore. La reuniune au luat parte, de asemenea, cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, preşedintele Franţei, Francois Hollande, premierii Italiei şi Marii Britanii, Matteo Renzi şi David Cameron, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul arată că nu ține cont de îngrijorările Rusiei
Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul arată că nu ține cont de îngrijorările Rusiei
Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis vineri omologului său francez, Emmanuel Macron, că răspunsurile Occidentului ...
Franța a înregistrat în 2021 cea mai mare creștere economică din ultimii 52 de ani
Franța a înregistrat în 2021 cea mai mare creștere economică din ultimii 52 de ani
Franţa a raportat pentru anul trecut cel mai solid ritm de creştere din ultimii 52 de ani, de 7%, a doua economie a zonei ...
Bruxelles-ul și Washingtonul colaborează pentru creșterea volumului de gaze naturale lichefiate exportate de SUA către statele UE
Bruxelles-ul și Washingtonul colaborează pentru creșterea volumului de gaze naturale lichefiate exportate de SUA către ...
Uniunea Europeană şi SUA au anunţat vineri, într-o declaraţie comună, că lucrează pentru furnizarea de volume suplimentare ...