1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

News

Putin îl decorează postum pe directorul Total, decedat la Moscova în urma unui accident de avion

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a decorat postum sâmbătă pe Christophe de Margerie, directorul grupului francez Total decedat la 20 octombrie într-un accident de avion ce a avut loc pe aeroportul Vnukovo din Moscova, informează Interfax.

01 noi, 2014 | Agerpres

"Pentru contribuţia sa la dezvoltarea legăturilor economice şi culturale franco-ruse, cetăţeanului francez Christophe de Margerie îi este decernată Medalia de Onoare", se spune în textul decretului semnat de Vladimir Putin.

A doua zi după moartea lui Margerie în accidentul provocat de o coliziune între avionul său de tip Falcon şi un utilaj pentru deszăpezire, liderul de la Kremlin a deplâns pierderea "unui prieten adevărat" al Rusiei şi a salutat "devotamentul" său pentru îmbunătăţirea relaţiilor franco-ruse.

Anchetatorii ruşi au anunţat vineri inculparea a cinci angajaţi ai aeroportului Vnukovo, printre aceştia figurând şi şoferul vehiculului pentru deszăpezire, Vladimir Martînenko, care în momentul accidentului se afla în stare de ebrietate.

Toţi cei cinci angajaţi inculpaţi sunt acuzaţi de "încălcări ale normelor de securitate care au dus la omorârea prin imprudenţă a cel puţin două persoane". Ei riscă până la cinci ani de închisoare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO