1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Putin nu va îndrăzni să ocupe Ucraina prin metode militare - fost preşedinte Polonia

Preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să cucerească Ucraina nu prin metode militare, ci în urma instalării la putere, la Kiev, a unor politicieni proruşi, însă planul lui ar putea eşua, în condiţiile în care liderul rus subapreciază conştiinţa naţională a ucrainenilor, este de părere fostul preşedinte al Poloniei, Aleksander Kwasniewski, informează joi agenţia de presă Unian.

09 apr, 2015 | Agerpres

'Nu cred că Putin este atât de iresponsabil încât să intre în Ucraina pe tancuri. Cred că şi-ar putea atinge scopul ocupării Ucrainei fără metode balistice', a declarat Kwasniewski la postul de televiziune TVN24.

În opinia lui Kwasniewski, Putin nu se va încumeta să ocupe militar Ucraina, pentru că acest lucru va duce la ruperea totală a contactelor cu partenerii occidentali, care mai poartă încă un dialog cu Rusia, şi la înăsprirea sancţiunilor.

Potrivit fostului preşedinte polonez, un asemenea pas ar însemna începutul unui 'război nu rece, ci fierbinte', iar Putin nu ar fi interesat de aceasta. 'El aşteaptă momentul când poporul ucrainean mult chinuit va declanşa (revolta) din Maidan numărul 3, iar Putin va spune: auziţi, ia mai renunţaţi voi la viitorul european şi vorbiţi cu noi, cei care pot acorda un ajutor real', a detaliat Kwasniewski.

Cu toate acestea, fostul preşedinte al Poloniei este de părere că în Ucraina se vor găsi politicieni care vor începe să convingă lumea că nu există altă soluţie decât un acord cu Moscova, iar acest lucru ar putea găsi înţelegere la o parte dintre ucraineni, în special la cei în vârstă.

În acelaşi timp, Kwasniewski a declarat că Putin ar putea suferi un fiasco în acest demers, datorită creşterii conştiinţei naţionale a cetăţenilor Ucrainei. 'Putin nu înţelege nu s-a întâmplat în ultimii 25 de ani de independenţă a Ucrainei, inclusiv datorită celor două Maidane. Poporul ucrainean se naşte în faţa ochilor noştri şi, în mod paradoxal, unul dintre părinţii poporului ucrainean este chiar Putin', a declarat Aleksander Kwasniewski.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO