Putin: Rusia nu este vinovată pentru evenimentele din Ucraina

Criza din Ucraina nu a izbucnit din cauza Rusiei, dar trebuie să reflectăm, în această situaţie, la relaţiile ulterioare cu toţi partenerii noştri atât din Ucraina, cât şi din Europa sau SUA, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni a Consiliului rus de Securitate.
Economica.net - joi, 13 mart. 2014, 20:50
Putin: Rusia nu este vinovată pentru evenimentele din Ucraina

‘Avem de examinat astăzi o problemă ce era pe ordinea de zi şi o alta care nu era. Prima se referă la dezvoltarea relaţiilor cu ţările din America Centrală şi din Caraibe, iar a doua la evenimentele pe care, evident, nu le putem ignora, în special situaţia din Ucraina şi din Crimeea’, a declarat şeful statului rus, citat de RIA Novosti.

‘Ţin să subliniez că nu este vina noastră că a izbucnit această criză, dar suntem antrenaţi (în ea). Repet, este vorba, înainte de toate, de o criză internă. Din păcate, suntem antrenaţi într-un fel sau altul în aceste evenimente’, a mai declarat Vladimir Putin în faţa membrilor Consiliului rus de Securitate.

‘Să ne gândim împreună cum să construim viitoarele relaţii cu partenerii şi prietenii noştri din Ucraina şi cu partenerii noştri din Europa, SUA’, a adăugat preşedintele rus în faţa membrilor Consiliului rus de Securitate.

Un referendum pe tema alipirii Crimeii la Rusia este prevăzut pentru duminică, 16 martie, în regiune, după care autorităţile proruse din peninsulă ar urma să se adreseze Moscovei pentru ca republica să fie admisă ca nou subiect al Federaţiei Ruse.

Secretarul de stat american John Kerry, care urmează să se întâlnească vineri la Londra cu omologul său rus Serghei Lavrov, a declarat joi că SUA şi UE sunt pregătite să ia luni ‘măsuri foarte serioase’, în replică la referendumul de duminică din Crimeea.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Andreea Guinea, Dacia: Trecem la a doua etapă a implementării noii imagini de marcă Dacia
Andreea Guinea, Dacia: Trecem la a doua etapă a implementării noii imagini de marcă Dacia
Andreea Guinea, Dacia Launch Operations Manager în cadrul grupului Renault, a anunțat că mașinile mărcii românești ...
România a picat testul autosuficienței la mâncare. Producția internă acoperă integral consumul doar în cazul a șase produse agroalimentare. Carnea de porc, zahărul, untul și fructele sunt printre cele mai deficitare
România a picat testul autosuficienței la mâncare. Producția internă acoperă integral consumul doar în cazul a șase ...
România produce mai mult decât consumă doar cereale, varză și carne de oaie și capră. În rest, suntem tot mai dependenți ...
Piața moto crește în plină pandemie. Iată ce motociclete cumpără românii
Piața moto crește în plină pandemie. Iată ce motociclete cumpără românii
Raportul APIA privind înmatriculările de motocicluri pentru anul 2021 arată că anul trecut au intrat în circulație ...