Putin: Rusia şi SUA doresc pace în Siria, însă părţile trebuie să fie sincere una cu cealaltă

Rusia şi SUA împărtăşesc aspiraţia comună spre pace în Siria şi de luptă împotriva terorismului, însă părţile trebuie să fie sincere una cu cealaltă şi să se îndrepte spre obiective comune, a declarat sâmbătă preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul vizitei sale în Kârgâzstan, informează agenţia de presă TASS. 
Economica.net - sâm, 17 sept. 2016, 09:24
Putin: Rusia şi SUA doresc pace în Siria, însă părţile trebuie să fie sincere una cu cealaltă

„Plec de la premisa că avem o aspiraţie comună de a stabili pacea în Siria, un obiectiv comun – lupta împotriva terorismului internaţional. Nu încape îndoială că toţi din lume conştientizează acest lucru, inclusiv partenerii noştri americani, care se află în faţa unei sarcini destul de dificile, cea de a delimita opoziţia de terorişti. Însă, aş dori ca noi să fim sinceri unii cu alţii, pentru că doar în acest fel vom putea avansa spre realizarea obiectivelor comune”, a spus liderul rus.

Putin a dat asigurări că Rusia nu va dezvălui detaliile acordului cu SUA pe marginea Siriei, atât timp cât partenerii americani nu vor accepta acest lucru. „Nu prea înţeleg de ce trebuie să ţinem secrete unele detalii ale acordului, însă, fără îndoială, noi nu le vom divulga atât timp cât partenerii noştri americani nu vor fi de acord cu aceasta”, a spus el.

Totodată, în opinia preşedintelui rus, în campania electorală din SUA, imaginea negativă a Rusiei este folosită pentru a manipula părerea alegătorilor americani. „Asistăm la încercarea de a recrea imaginea Rusiei de aşa-zis ‘imperiul al răului’ şi de a-i speria pe oameni cu aceasta”, a subliniat preşedintele Federaţiei Ruse.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi conferinţe, Putin a declarat că Moscova este interesată să vadă în Ucraina un partener sigur şi stabil şi este gata să dezvolte orice fel de contacte bilaterale cu aceasta.

„Dorim ca Ucraina să se dezvolte ca un stat independent, de sine stătător, puternic economic şi în alte planuri. Vrem să avem un partener sigur şi stabil. Acest lucru corespunde în totalitate intereselor noastre naţionale”, a subliniat Putin.

Potrivit lui Vladimir Putin, conducerea Ucrainei, în mod concret preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, este cea care trebuie să întreprindă paşi concreţi în acest sens: să aducă amendamente la Constituţie, să semneze Legea privind amnistierea, Legea privind alegerile.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 3.12.2021
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 3.12.2021
Euro începe ultima zi lucrătoare a săptămânii la 4,95 lei, pe piaţa interbancară.
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi transferă activitățile sub cupola unui holding. Au adus în țară 29,7 milioane de euro
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi ...
Grupul elvețian Ameropa, cu activități în tradingul de cereale și producție de îngrășăminte pentru agricultură, ...
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Divizia logistică a Deutsche Bahn va comanda aproape 1.500 de camioane electrice de la startup-ul suedez Volta Trucks.