1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Putin şi Obama au convenit să coopereze pentru implementarea acordului referitor la Siria

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Barack Obama au convenit, într-o convorbire telefonică purtată duminică, să intensifice cooperarea diplomatică şi sub alte forme în vederea punerii în aplicare a acordului de la Munchen cu privire la Siria, a informat Kremlinul într-un comunicat citat de Reuters, potrivit Agerpres.

14 feb, 2016 | Agerpres

Marile puteri au convenit vineri asupra unei 'încetări temporare a ostilităţilor' în Siria, ce ar urma să înceapă în termen de o săptămână.

Potrivit Kremlinului, ce doi lideri au dat o 'apreciere pozitivă' discuţiilor cu privire la Siria din 11-12 februarie de la Munchen.

'În particular, a fost exprimat sprijinul pentru eforturile vizând două ţinte: încetarea focului şi aspectele umanitare', a indicat Kremlinul.

Conform preşedinţiei ruse, în timpul discuţiilor a fost subliniată necesitatea stabilirii de contacte strânse de lucru între ministerele apărării rus şi american, ceea ce le-ar permite 'să lupte cu succes împotriva Statului islamic şi a altor organizaţii teroriste'.

Tot potrivit Kremlinului, preşedintele Putin a discutat cu liderul de la Casa Albă despre importanţa creării unui front unit antiterorist.

În cursul convorbirii, cei doi preşedinţi au abordat şi situaţia din Ucraina, mai precizează comunicatul Moscovei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO