1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Putin şi Tsipras vor discuta săptămâna viitoare la Moscova despre relaţiile economice şi sancţiunile UE

Preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul grec Alexis Tsipras intenţionează să discute despre relaţiile economice şi sancţiunile UE împotriva Moscovei în cadrul convorbirilor pe care le vor avea săptămâna viitoare în capitala rusă, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Kremlinului, relatează Reuters.

03 apr, 2015 | Agerpres

Rusia doreşte ca UE să ridice sancţiunile impuse ca urmare a rolului Moscovei în criza din Ucraina şi speră să obţină sprijin din partea unor state membre ale UE, în special Ungaria şi Grecia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunţat că este prematur să se vorbească, înainte de întrevederea de săptămâna viitoare, despre posibilitatea ca Moscova să acorde ajutor financiar Greciei. 'Relaţiile dintre Moscova şi UE vor fi discutate din perspectiva politicii de sancţiuni a Bruxellesului şi a atitudinii destul de distante a Atenei faţă de această politică', a declarat Peskov.

Noul guvern de stânga de la Atena a anunţat că nu va cere ajutor Moscovei, dar până acum nu a reuşit să ajungă la un acord cu creditorii săi, UE şi FMI, pentru deblocarea de noi fonduri.

Putin şi Tsipras se vor întâlni la Moscova pe 8 aprilie, fiind prima vizită a premierului grec în capitala rusă, de la victoria partidului stângii radicale Syriza la alegerile legislative din ianuarie din Grecia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO