1EUR = 4.7352 RON | Bucureşti 32 º

Finanţe şi bănci

PwC: România, înaintea Ungariei şi Bulgariei, la uşurinţa cu care o companie medie îşi poate plăti taxele şi impozitele

România ocupă locul 49 - din 190 - în clasamentul global PwC Paying Taxes 2019, întocmit de PwC, parte a raportului Doing Business al Băncii Mondiale, care măsoară uşurinţa cu care o companie medie îşi poate plăti taxele şi impozitele, a anunţat marţi PwC România. Companiile din România îşi pot plăti mai uşor taxele decât firmele din Bulgaria şi Ungaria, dar mai greu decât cele din ţările baltice, potrivit raportului, potrivit News.ro.

20 noi, 2018 | News.ro

Clasamentul pentru ediţia 2019 a Paying Taxes se bazează pe analiza indicatorilor fiscali valabili pentru anul 2017 şi ia în calcul numărul plăţilor realizate de o firmă medie pentru a-şi îndeplini obligaţiile fiscale, orele necesare conformării cu legislaţia fiscală şi rata totală de impozitare - ponderea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor suportate de o firmă ca procent din profituri.

"România se clasează înaintea altor ţări din Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte uşurinţa cu care companiile îşi pot plăti taxele, devansând Bulgaria (locul 92), Ungaria (locul 86) şi Polonia (locul 69), însă în urma performerilor regionali: Ţările Baltice (Letonia - locul 13, Estonia - 14, Lituania - 18)", se arată în comunicat, potrivit News.ro

Poziţionarea României în prima treime a clasamentului global este un rezultat pozitiv, dacă este privită individual, consideră liderul departamentului de consultanţă fiscală şi juridică al PwC România, Daniel Anghel.

"Dacă analizăm în totalitate climatul economic în care România evoluează, devine foarte clar că este nevoie ca autorităţile fiscale să continue investiţiile în infrastructura fiscală şi în tehnologie. Cu cât gradul de informatizare şi tehnologizare al autorităţii fiscale este mai ridicat, cu atât poziţia în clasament va fi mai bună. Şi asta se vede foarte bine la Ţările Baltice, care ocupă poziţii fruntaşe în clasament. Noile tehnologii de raportare financiară pot eficientiza procesele interne ale autorităţilor fiscale, inclusiv mecanismele de control şi verificare fiind, în acelaşi timp, şi în folosul contribuabililor", a spus Daniel Anghel.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO