Qatar și Dubai au început campaniile de vaccinare împotriva noului coronavirus

Autorităţile din Qatar şi din emiratul Dubai au început miercuri campaniile de vaccinare împotriva maladiei COVID-19, în cadrul cărora au prioritate persoanele vârstnice şi angajaţii din prima linie a sectorului medical, informează AFP, citată de Agerpres.
Economica.net - mie, 23 dec. 2020, 19:06
Qatar și Dubai au început campaniile de vaccinare împotriva noului coronavirus

Începerea vaccinărilor în Dubai, unul dintre cele şapte emirate din componenţa Emiratelor Arabe Unite, are loc la o zi după livrarea primelor doze ce conţin vaccinul produs de alianţa americano-germană Pfizer-BioNTech.

Angajaţii – localnici şi cetăţeni străini – din serviciile de ambulanţă, poliţie şi rutiere din Dubai se numără printre primele persoane care vor fi vaccinate, a precizat pe Twitter Biroul de Informaţii din acest emirat.

Un prim lot cu doze de vaccin Pfizer-BioNTech a sosit marţi pe calea aerului la Dubai provenind de la Bruxelles, potrivit agenţiei de presă WAM. Compania aeriană Emirates a precizat că a realizat acest transport în regim de gratuitate.

Potrivit Departamentului pentru Sănătate din Dubai, prima fază a campaniei de vaccinare îi vizează pe cetăţenii şi rezidenţii de peste 60 de ani, adulţii diagnosticaţi cu boli cronice şi persoanele care lucrează în sectoare implicate în lupta contra pandemiei de COVID-19.

Guvernul federal, cu sediul la Abu Dhabi, cel mai important dintre cele şapte emirate, a anunţat marţi că a aprobat acest vaccin.

Emiratul Abu Dhabi a anunţat deja încă din 14 decembrie începerea vaccinărilor, la cinci zile după aprobarea vaccinului produs de gigantul chinez Sinopharm. Conform presei locale, cel puţin 45 de spitale şi clinici din acest emirat au fost aprovizionate cu vaccinul chinez.

Emiratele Arabe Unite au raportat aproape 200.000 de infectări cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, inclusiv aproape 650 de decese asociate maladiei COVID-19.

În Qatar, prima persoană care a primit vaccinul a fost un profesor universitar în vârstă de 79 de ani, în prezent pensionar, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Sănătăţii şi difuzat sub forma unei notificări adresate utilizatorilor unei aplicaţii care monitorizează cazurile de COVID-19 şi care este obligatorie în această ţară.

Primele doze cu vaccin Pfizer-BioNTech au sosit luni de la Bruxelles în acest emirat bogat în gaze naturale, la doar câteva ore după aprobarea vaccinului de către autorităţile din Qatar. Vaccinul va fi gratuit şi accesibil tuturor rezidenţilor pe bază de voluntariat, potrivit autorităţilor locale.

Qatar, care are o populaţie de sub 3 milioane de locuitori, a raportat 142.448 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, inclusiv 243 de decese.

În regiunea Golfului Persic, Kuweit şi Oman îşi vor începe campaniile de imunizare cu vaccinul Pfizer-BioNTech joi, respectiv duminică, în timp ce în Bahrain, care a aprobat vaccinurile Sinopharm şi Pfizer-BioNTech, această campanie a început deja.

Arabia Saudită, ţara cel mai grav afectată din Peninsula Arabică, a început campania de imunizare, folosind vaccinul Pfizer-BioNTech, pe 17 decembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Premieră națională: CJ Bihor și primăria Oradea înființează propria linie aeriană
Premieră națională: CJ Bihor și primăria Oradea înființează propria linie aeriană
Consiliul Județean Bihor şi municipiul Oradea îşi înfiinţează, în premieră naţională, o companie aeriană proprie, care va avea zilnic zborurli către București, dar şi spre importante......
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget pentru a acoperi deficitul de la pensii
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget ...
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Palatul Victoria, că la rectificarea bugetară nu se taie nimic de la Ministerul ...
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că "este imperios" ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL ...
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a elaborat o listă deschisă de proiecte strategice, care vor permite flexibilizarea Rețelei Electrice de ...